sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Koiran venyttely

Kuvaaja Tiina Karvonen 2014


Tänään käytiin kera malinoisystävämme valokuvauttamassa koiramme Tiina Karvosen kotistudiolla, kuten voi huomata. Keski-Suomen belgianpaimenkoirayhdistys järjestää yleensä vuosittain valokuvauspäivän syksyllä, ja tällä kertaa kaatosateen vuoksi tilaisuus pidettiin studiovalaistuksessa sisätiloissa. Palkaksi Tiina otti vain suklaata itselleen/koirille herkkuja, joten halvalla mentiin :) Saatiin pari esimaistiaista kuvista, yllä yksi. Täytyy laittaa myöhemmin enemmän.

Neo ja Kira joulukuussa 2013, ihan meikäläisen kuvaamana


Tässä postauksessa kuitenkin eläinfysioterapeutilta oppimani ohjeet koiran venyttelyyn. Suosittelen toki käymään eläinfyssarilla saamassa kädestä pitäen opastuksen puuhaan, mutta video-ohjeet toivottavasti auttavat alkuun. Pelkistä kuvista kun on vaikea päätellä mistä venytys alkaa ennen loppuasentoon päätymistä. Koirat nauttivat venyttelystä (kuten varmaan Neostakin huomaa), joten voit hyvin venytellä koiraasi vaikka se olisi "vain kotikoira". Mitä enemmän koira on fyysisesti aktiivinen, sitä tärkeämmäksi venyttely kuitenkin muodostuu. Erityisesti agilityssa muistetaan aina alku- ja loppuverryttelyt, mutta moni ei tiedä että koiran lihaksia olisi hyvä myös venytellä välillä. Meillä yritetään venytellä joka päivä Neon moniniveltulehduksen vuoksi.

Koiran lihakset on hyvä lämmitellä ennen venyttelyä, joten venyttelyhetki on kätevä ajoittaa esimerkiksi iltalenkin jälkeiseen aikaan kun koira on rauhoittunut makuulleen lepäämään/nukkumaan. Venytä varovasti vain sinne asti että koira ei vastustele liikettä, äläkä päästä koiraa riuhtaisemaan raajaa otteesta. Raajat täytyy palauttaa hallitusti lepoasentoon. Venytystä pidetään 20-30 sekuntia.

Ensin kuvat niin päin, että matkiminen toivottavasti onnistuu kätevämmin, ja näiden alla video vähän eri suunnasta. Kannattaa katsoa video, niin tietää mikä käsi työntää ja mikä pysyy paikallaan. Esim. kaulalihaksen venytyksessä toinen käsi vain pitää pään paikallaan eikä venytä. Pahoittelen, että koirani nyt vaan sattuu olemaan musta!...Toisen värinen demokoira olisi parempi...

LEVEÄ SELKÄLIHAS

KAULALIHAKSET ("Ulvotaan kuuta" <3)

HAUIS

LONKANKOUKISTAJAT

TAKAREISI

ETUREISI


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti