maanantai 13. toukokuuta 2013

K-S belgien match show 9.5.2013

Kun oli vielä kylmempi lenkkeilysää...

Jaaha, sitä on pari viikkoa vierehtänyt niin ettei mitään muista mitä ollaan tehty... ;) Motivaatio-ongelmia kirjoittamisen suhteen. Pari normaalista lenkistä pidempää pyrähdystä on tehty, jotain 7 km juoksulenkkejä Panun ja Neon kanssa. Järven rannalla on kätevää juottaa Neoa ja oikein lämpimällä kelillä uittaakin herra. Eihän siinä varmaan monta viikkoa mene, että alkaa olla haastavaa löytää alle +15 °C juoksuhetkeä joka on "ihmisten aikaan".



Agilityssa ollaan käyty lähinnä Saarijärvellä, Laukaassa on jäänyt muutama kerta väliin. Ylhäällä viime torstain Saarijärven reititystä nro 9. asti (rata jatkui simppelinä 16. hypylle, valssi nyt tuli 4. putken jälkeen). Lopuksi treenattiin oikeaa puomia pitkästä aikaa ja edelleen hieman huteralla versiolla. Kyllä se jänskätti Neoa, mutta taisi se reippaammin mennä kuin aiemmin.

Niin tosiaan, meidän ohjaaja ehdotti pari viikkoa sitten että entä jos kokeilen olla ohjaamatta kädellä keppejä.... Noh, Neohan sujahteli ne noin 2 x nopeammin ja virheettömämmin! Lähinnä käsi vaan häiritsee kun äijä on näköjään oppinut kepit huomaamatta. Eka väli on vielä epävarma hallilla, mutta sain hyvän vinkin että en kiirehdi omaa vauhtiani ja kuvittelen vielä toiset kepit jatkumaan oikeiden päähän - se korjasi vikan välin epävarmuudet Neolta. On se tarkkaa tuo ohjaaminen. Meidän takapihalla on nyt 8 kotitekoista keppiä ja Neo sujahtelee niitä tosi nätisti, joten uskon että 2 x 2 metodista on ollut hyötyä.


Laukaassa taas oli viime lauantaina valssailua ylläolevaan tyyliin, X merkkaa aluetta millä koiran ohjaajan tuli pysytellä. Neo meni oikein näppärästi, mitä nyt hypyistä käännökset voisivat olla tiukempia. Näitä voisi nyt harjoitella takapihalla kun lumet ovat sulaneet ja ruohikko kutsuu kotitekoisia esteitä... ;) Vaikka jarrutan itse, sanon heti hypyn jälkeen "tänne" ja Neo rekisteröi sen kyllä haukahtamalla (edelleen niin huvittavaa kun se on aloittanut tuon), niin eipä se iso koira vauhdissa voi paljon tehdä. Vauhti pitää saada hitaammaksi ennen ponnistusta.

Otettiin myös muuria (ei kamalasti ilmavaraa, mutta eipähän ponnista rakennelmasta) ja vähän vauhtiympyrää.

Kiitos kuvasta Kati S.!

9.5.2013 helatorstaina pidettiin Keski-Suomen belgianpaimenkoirien vuosittainen match show -varainkeruu. Työpanoksella myös kuitattiin meiltä tottiksen talvitreenaajilta JAT:in hallin käyttömaksu. Ilma oli sateinen, mutta ei sitä sadetta nyt kaatamalla sentään tullut. Meikäläinen otti ilmoittautumisia vastaan, olin kehäsihteerinä Lapsi ja koira -kehässä ja avustelin noin muuten vaan palkintojen ym. kanssa. Täällä Tiina Karvosen ottamat hienot kuvat.

Neon siskopuoli Aidan (c) Tiina Karvonen

Kun aurinko ei tosiaan päässyt paahtamaan autoon niin päätin ottaa Neon mukaan, oltiin lupailtu että talkooporukka voi osallistua Paras belgianpaimenkoira -kehään veloituksetta. Neon siskopuoli Grondoras Alena Aidan (sama isä Satulaakson Chaska) oli myös paikalla mätsäröimässä ja kaverukset pääsivät taas ottamaan perinteiset ilmapainit takajalkojen varassa. Neo taisi vaan nauttia tyttösen huomiosta ja antoi Aidanin kiivetä selkäänkin, jotain mistä takuulla olisi tullut tappelu jos kaveri olisi tuntematon uros... ;)

Belgikehä oli aivan lopuksi BIS-kehän jälkeen ja sinne taisi osallistua noin 7 belgiä. Oli kiva nähdä kaikista versioista edustus: pari tervua, useampi gronttu, malinois ja yksi laekenois. Neo oli melko nätisti kehässä, vähän se pyöri ja korvat tahtoivat olla alhaalla (perus-Neo, mikä siinä on...), mutta aina sen sai suht edustavaan asentoon ja välillä se pörhisteli oikeinkin edustavasti kun katseli viereisiä kavereita. Olihan siinä odotusaikaakin toki, kaksi tuomaria kävi läpi koirat. Neo antoi kivasti katsoa hampaat ja tunnustella, palleja hiplatessa vähän hätkähti että mitässhhh!
 

Neo the paras belgi (c) Tiina Karvonen

Niinhän siinä sitten kävi, että Neo voitti belgikehän ja on siis vaatimattomasti "Paras belgi" nyt. Perusteluina hyvä kunto ja se että toin Neoa hyvin esille, vaikka olimme vaikeassa kulmapaikassa. Saatiin pokaalia, ruokaa, tennispalloja, ruusuketta, kaikkea kivaa. Kyllä kannatti osallistua, ja mikä parasta, päätettiin testata tuota Royal Caninin sensitive digestion -versiota ja Neohan kestää syödä sitä! Ensimmäinen kuivanappula tähän mennessä, ei ole normaalia RC:tä kestänyt. Uskallan todeta tämän viiden päivän varoajan jälkeen kun joka päivä on syötetty vähitellen annosta kasvattaen :P Välillä vaan kuulee, että RC on "syövän aiheuttaja" -merkki, mutta meille saa kyllä ehdotella vastaavia hyviä kuivanappuloita jotka sopivat herkkämahaiselle. Tarkoitus olisi nyt antaa aamulla vähän nappulaa ja illalla normiruokaa.
 

Tämä malinois etualalla voitti huumoripalkinnon pomppimalla :)

Koirakoulu alkoi taas Äänekoskella ja ollaan nyt käyty siellä kaksi kertaa. Kyllä oli taas eka kerta että voi elämä, no lopussa kontakti oli jo normaali ja tänään toisella kerralla homma sujui jo aika hyvin. Eipä sitä 100% oikeaa suoritusta voikaan tuossa treenimuodossa (45 min putkeen) ja 15+ koiraa vierekkäin -tilanteessa ("Tottakai mun koira saa rynnätä sun koiran peppuun kun te menette seuraten ohi") vaatia, otetaan lähinnä häiriötreeninä ja kontaktitreeninä tuo homma. Ihmeekseen sitä aina huomaa miten hyvä on välillä treenata äärimmäisessä häiriössä. Ja huomata jopa, että treeni vähitellen onnistuu... ;)


Mitäs muuta. Neon hammasharjavideo pyöri 28.4 sunnuntaina SKY's PickTV:ssä Iso-Britanniassa klo 20 :P Ei tuolla lisenssisopimuksella sentään rikkaaksi ole päässyt, huimat 80 € tullut tilille tähän mennessä... Mutta onhan se aina jotain, erityisesti kun itse ei tarvitse tehdä mitään sen eteen. Täältä pääsee katsastamaan hammasharja-ärinät jos on jostain syystä jäänyt välistä.

Viikonloppua ja MH-luonnekuvausta kohti!

1 kommentti:

  1. Olisin niiin paljon halunnut tulla tonne, mutta oli aivan liian pitkällä.. :/

    VastaaPoista