tiistai 30. huhtikuuta 2013

Match show 28.4.2013

Bitch please, I'm fabulous

Oli niin osuva ilme Neolla tuossa, että meme tuli luonnostaan. Mitäs me, viime torstaina taas liidettiin agilitya Saarijärvellä ja oli oikein mukavaa kun oli vähemmän porukkaa. Tehtiin Neon kanssa parikin pidempää radanpätkää sekä takaa leikkausta hyppyesteillä + puomitreeniä. Oli hauskaa ja haastavaa tehdä useita takaa leikkauksia peräkkäin hyppyesteille: ensimmäisellä yrityksellä ei meinannut sujua millään, mutta sitten tajusin että täytyy huudahtaa aina "tänne" hypyn jälkeen että Neo tajuaa kääntää suuntaa. Puomia otettiin puominpätkillä pöytää vasten, hallille on hankinnassa uusi puomi joka ei toivottavasti tärise yhtä paljon kuin entinen.

Imppu
Viime viikonloppuna käväistiin allekirjoittaneen porukoilla Savossa päin ja Neo sai hurjasti liikuntaa. Äidillä on tapana juosta aamuisin sellainen 14 km lenkki ja Neo pääsee aina vieraillessaan mukaan lönkyttämään sen irti. Herra leikki myös lähemmäs 10 v Imppu-rouvan kanssa (harmaa norjanhirvikoira) kuten videolta näkyy. Kovasti näytti vanhuksella virtaa vielä riittävän, I'll eat your legs!!


Sunnuntaina sitten korkattiin näyttelykausi match show:n merkeissä. Ala-Keiteleen Kennelkerho järjesti mätsärin Äänekoskella ja tämähän sattui sopivasti treeniksi kun olin ruksannut kalenteriin minne näyttelyihin kesällä voisi rientää. Talvella ei siis mitään näyttelytouhua treenattu, lauantaina kokeiltiin parit juoksutukset ja seisotukset ja mentiin ns. kylmiltään paikan päälle. Isoja koiria oli noin 34 ja me olimme numerolla 30., joten odotella sai jonkun aikaa.


Alun seisotuksessa Neoa vähän kiinnosti viereinen kehä eikä kehän reunalla hengannut Panu, kuten oli tarkoitus. Yhteinen juoksu ympäri meni kireällä hihnalla vaikka suunnittelin eri taktiikkaa, mutta sillä nyt ei ollut niin väliä. Hampaat katsottiin nätisti ja Neo juoksi 10+ arvoisesti edestakaisin. Tuomari kommentoi, että haluaa valitettavasti tukea nuoria handlereita joilla on vaativat rodut esitettävänä joten sininen nauha sitten saatiin. Tulipa vanha olo ;D

Sitten sinisten kehässä juostiin, tai yritettiin juosta, eipä siitä tainnut kellään oikein kaunista ison koiran askellusta tulla pitkään kun 17 koiraa yritti juosta samassa kehässä... Olisi ehkä kannattanut jakaa porukka kahteen. No sieltä tippui sitten koirakoita yksi kerrallaan pois ja odotin milloin meidän vuoro tulee. Neo pällisteli kuitenkin niin nätisti siinä, että oltiinkin viimeisten neljän parhaan joukossa ja päädyttiin kolmanneksi. Tuomari perusteli valintoja koiran ja handlerin yhteistyöllä, ja meillä kuulemma oli tosi hyvä yhteistyö.


Mukava yllätys että belgilläkin voi pärjätä mätsäreissä vaikka ne ovat niin energisiä kavereita moneen muuhun rotuun verrattuna. Palkinnoksi saatiin ruusukkeen lisäksi pari kiloa Hau hau -kuivamuonaa ja sain valita korvikset itselleni :P En tiedä oliko tarjolla "oikeitakin" korviksia, mutta autossa huomasin että valitsin klipsikorvikset... Hih. Noh, tästä on kuitenkin hyvä jatkaa oikeisiin näyttelyihin kesällä. Harmi ettemme varmaan pääse näyttelytreeneihin jos ne sattuvat olemaan torstaisin kuten viime vuonna, torstai on meidän agilitypäivä.


Maanantaina tehtiin hieman tottista porukalla Äänekoskella. Alussa oli vähän säätämistä kun pesäpalloilijat tulivat kentälle ja oli vilinää ja vilskettä. Saatiin kuitenkin Neon kanssa ihan keskittynytkin suoritus kun vaihdettiin paikkaa ja keskityttiin perusliikkeisiin ja kontaktiin. Itseltä on jotenkin taas (o rly?) mennyt tottiksesta maku kun agility on niin rennon vauhdikasta yksityiskohtien hinkkaamiseen verrattuna... Ei kai se auta kun kerätä energiat, kesällä on kuitenkin hyvä treenata ulkona lähes missä vaan.Viikonloputkin ovat niin täynnä että hyvä jos hakumetsään joskus pääsisi. 1st world problems :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti