maanantai 1. huhtikuuta 2013

Muurien yli hyppelyä ja sihteerin hommia


Agilitya taas vaihteeksi. Viime torstain Saarijärven touhut alakuvassa, oli jotenkin simppelimmän näköinen rata niin sen muistikin ihan hyvin. "Pimeään putkeen" lähetys (3.) ei onnistunut keneltäkään ensimmäisellä yrittämällä, yleensä koirat hyppäsivät suoraan putken yli :P Yksi belgin ja kultaisen noutajan risteytys jäi jopa seisomaan putken päälle! No tuo opittiin ihan nopsaan kyllä, mutta Neon kanssa meille tuli ongelmaa 5. esteelle menossa. Valssi ja 4. esteelle ohjaus sujui hyvin, mutta tämän jälkeen "niisto" toisella kädellä ja peruutus eivät oikein tahtoneet riittää oikaisemaan Neoa tarpeeksi, että se olisi pystynyt hyppäämään 5. esteen. Sitä hinkattiin useamman kerran, ennen kuin tajuttiin että minun tulisi mennä lähemmäs esteitä. No sitten mentiinkin nätisti koko loppurata. A-esteellä tuli hyvä hidastus eikä virhettä, mutta taaskaan ei jääty odottamaan paikalleen...

Kepeissä ensimmäisen välin valinta on epävarma ja tähän ollaankin aloitettu 2 x 2 weave treenaus kotona. Etupihalla on kaksi aurauskeppiä, joilla on harjoiteltu muutamat toistot pari kertaa päivässä lumipalloja tai lelua heitellen. Siinä mielessä tuo on kätevää, että voi aina lenkin jälkeen ottaa muutamat toistot. Neo tosin tekisi tuota vaikka maailmaloppuun asti kun pallojen jahtaus on vaan niin kivaa..


Saarijärvellä otettiin myös treenien lopuksi Neolle puomin harjoittelu. Mehän ollaan pitkän aikaa treenattu nyt puomin pätkillä jotka lepäävät pöytää vasten, kun Neo meni sen yhden kerran niin innoissaan oikean puomin että tärinästä jäi traumat. Torstaina otettiin ensimmäistä kertaa taas oikea puomi. Se oli ripoteltu täyteen herkkuja, mutta silti Neo jännitti tosi paljon sen menemistä. Kummallista kyllä nousu ja lasku menivät paremmin kuin yläosalla kipittely, yleensä tasainen osa on helpompi koirille kunhan ne ovat uskaltaneet nousta ylös. Neo meinasi laittaa ihan kunnon stopit laskeutumisen alkuun, mutta viimeisillä voimillaan se hipsi alas kun treenien vetäjä näytti alla odottavaa namikippoa... Voi toista!

Loppuun otettiin sitten eri tyylillä 8. esteelle ohjaus: jätettiin lelu sen siivekkeen taakse, merkattiin este nopeasti kun koira tuli putkesta ja ampaistiin heti eteenpäin ennen kuin koira ehti edes hypätä. Tuo on ilmeisesti pro -tason touhua ja vaatii luottoa siihen, että koira tosissaan lukitsee esteen.


Perjantaina olisi tehnyt mieli lähteä hiihtelemäänkin Neon kanssa, mutta päätin kerrankin antaa Neon touhuta ihan oman mielensä mukaan jäällä. Käveltiin muutama kilometri (Panukin ihme kyllä suostui mukaan) ja heiteltiin paljon palloa, ja kaikilla oli niin muuuukaaavaaa. :) Ihmiset odottelevat jo kevättä, mutta kyllä aurinkoisella ilmalla olisi kiva vielä hiihdelläkin niin kauan kuin pystyy.


Laukaan agitreeneissä saatiin lauantaina mennä aitoa muuria ja voi että kun Neo tykkäsi! Se ehti hypätä jo puhtaasti yli ennen kuin ehdin pyytää sitä sivulle istumaan... Oli oikein positiivinen yllätys, ettei Neo yrittänyt ottaa muurista yhtään tukea takajaloilla hypätessä. Otettiin myös pussia, ensin niin että nostettiin hieman kangasta että valoa pilkisti tunnelista ja viimein lähetin Neoa ihan pimeään pussiin. Noiden yksittäisten esteiden jälkeen tehtiin ensin vauhtirataa putki -> muuri -> hyppy -> putki ja sama toisinpäin. Sitten kokeiltiin takaa kiertämistä ihan yhdellä esteellä.

Loppuun otettiin alla olevassa kuvassa näkyvää treeniä, vähän pakkovalssin tyylistä touhua. Vaikka putki -> hyppy -> pussi pätkä oli "vaikeampi" tiukalla käännöksellä niin se sujui heti ensimmäisellä yrittämällä. Putkesta hyppy suoraan edessä olevaan esteeseen taas vei Neon niin pitkälle, että minun täytyi todella nopeasti tehdä pakkovalssi heti esteen ohitettuani. Homma onnistui sitten toisella yrityksellä. Neo oli kyllä taas tosi pätevä kaveri :)


Sunnuntaina muistelin, että Saarijärvellä voisi olla tottista joten sinnehän me päädyttiin sitten. Jätin hiihtolenkit välistä vaikka oli hieno ilma, ettei ainakaan väsymys pilaisi virettä. Meillä sattui oikein olemaan kuvaajakin paikalla, joten toivottavasti saadaan jossain vaiheessa tänne blogiinkin otoksia. Neon kanssa tein ensin seuraamista muutamalla tiukemmalla käännöksellä (tynnyrin ympäri) ja se meni oikein nätisti. Omaa kävelyvauhtia olen saanut korjattua, mutta vielä pitäisi muistaa tönkkö vasen käsi, jota saa liikutella... ;) Neo meni Neomaisen hyvällä vireellä, "eihän se koskaan olekaan löysä" kuulemma! Enpä ole ajatellutkaan sitä noin.

Sitten otettiin luoksepäästävyyttä, jossa itse vähän mokailin... Neo tietysti nousi kosketuksesta heti seisomaan sivuasennosta ja minun äänensävyni oli aika äkäinen, vielä hihnasta nykäisin toista. Ei näin :P No tämän jälkeen otettiin vaan sitä, että ihmiset tulivat aivan lähelle mutta eivät koskeneet Neoon ja se menikin sitten ok. Edetään tuossa vähitellen. Lopun vauhtiluoksetulo meni hyvin.


Toisella kiekalla otin vähän seuraamista henkilöryhmän läpi, oikein taitava Neo <3 Sitten pyysin vähän vinkkejä miten parhaiten saada Neon takajalat pysymään paikalla istu - maahan - seiso rallissa ja millainen palkan heittotyyli on paras liikkeestä pysähdyksiin. Muutama kerta piti harjoitella ennen kuin tyhmän ohjaajan päähän meni, että miten käsi heittää nopeasti palkan ja palaa takaisin... :P Eteenlähetyksessä oli sellainen aivopieru kun meidän treeni"kenttä" ei ollut aivan suorakaiteen muotoinen ja yritin vältellä liukasta aluetta niin en jättänyt palkkaa ihan reunaan. Meh. Mutta hienosti Neo sen kuitenkin sieltä haki, ei siinä mitään. Pitää vaan muistaa tuo aina jatkossa.

Loppuun tehtiin paikkamakuuta BH-tyyliin pitkästä aikaa, eli pyysin häiriökoiran tekemään jotain ja jätin Neon makaamaan. Sehän osoittautuikin haastavammaksi kuin luulin. TOKO-tyylisesti Neo osaa jo tosi hyvin olla vaaditut 2 min muiden koirien vieressä niin ajattelin että kyllä se nyt tuonkin taitaa, mutta niin se vaan nousi seisomaan kun aloin puhua siinä jotain ihmisille selin Neoon. Noh, ehkä olisi voinut jättää puhumattakin, ei ole ihan reilua koiraa kohtaan lisätä noin paljon vaatimustasoa... Otettiin uusiksi pari kertaa, siellä se leuka maassa sitten taas oli... "Säälikää minua" -belgi, no sentään se rauhoittuu :P


Ja vielä muistilistaa itselle:
- liikuta vasenta kättä
- nostatuksen jälkeen (haukutus) heti hommiin, ei palkkaa nostatuksesta
- luoksepäästävyydessä mukavampi ääni jos täytyy korjata, ei tehdä hommasta ikävää
- eteenlähetyksessä palkka aina ihan kentän reunalle


Maanantaina olin kehäsihteerinä Saarijärvellä match show:ssa. Pennut pyörivät toisessa kehässä ja me arvostelimme tuomarin kanssa pienet ja isot aikuiset koirat. Arvostelimme, koska minultakin kysyttiin aina välillä mielipidettä. :) Oli kivaa ja avartavaa olla välillä arvioija-puolella eikä koiraa esittämässä. Best in Show:n 1. oli kelpie, jolla oli tosi kiva rento askellus. Mätsäristä en saanut kuvia räpsittyä, mutta sitä ennen oli möllitoko, jonka viimeisiä suorituksia ehdin seurata muutaman.

Ohjattu nouto alkamassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti