sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Vastaukset haasteeseen

Heipä hei taas, I'm back from Germany! Tällä kertaa ennen tervetulovöyhötystä kerättiin kaikki lelut pois lattialta, joten sain jakamattoman huomion.


Blogin ulkoasukin sai uuden ilmeen näin pitkästä aikaa, vaihtelu virkistää.

Tässä postauksessa vastaan haasteeseen, jonka sain Minnalta Stella Nova -blogista.
Haasteen säännöt ovat:
  • vastaa haastajan 11 kysymykseen
  • keksi 11 uutta kysymystä
  • haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
  • kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät
Leipzig
 
1. Jos sinun olisi pakko vaihtaa rotua, mihin vaihtaisit ja miksi?
Lasketaanko eri muunnos belgianpaimenkoirien suhteen? :P Pitkäkarvainen hollanninpaimenkoira tai ehkä australianpaimenkoira.

2. Minkä biisin omistaisit koirallesi?
Voi apua... No yksi mikä ekana tulee mieleen on Ellie Gouldingin "Figure 8" koska tein kokoelmavideon Neosta joskus 8 kuukautta sitten. Editoidessa klippejä biisistä jäi vahva mielleyhtymä Neoon.
Place a kiss on my cheekbone
Then you vanish me
I'm buried in the snow
But something tells me I'm not alone
But lovers hold on to everything3. Onko sinulla jokin koirarotu, josta haaveilet, mutta jota et todennäköisesti koskaan tule omistamaan? Mikä ja miksi et?
Eipä taida olla.

4. Turhamaisin/turhin asia, jonka olet koirallesi koskaan hankkinut?
Jaaa. Pikkujouluihin tuli joskus hankittua joku lasten punainen mekko joka leikeltiin Neolle sopivaksi liiviksi. Eikä sitä edes laitettu Neon päälle!

5. Millaisen tahtoisit seuraavan koirasi olevan nykyiseen verrattuna? Mitä piirteitä haluaisit kenties nähdä myös seuraavassa koirassa, mitä haluaisit vähentää tai kaipaatko kentien vielä jotain lisää?
Haluaisin seuraavan koiran olevan yhtä leluhullu kuin Neo, eli helppo motivoitava myös muulla kuin ruualla. Myös lelujen kanniskelun soisin tulevalle koiralle, tosin niitä ei tarvitsisi pyöritellä samalla suussa... ;) Pidän myös siitä, että Neo ei ole ylisosiaalinen ihmisten suhteen: lenkillä saa rauhassa mennä läpi lapsilauman eikä Neo vaivaa ketään, eikä koskaan hypi tuntemattomia vasten ym. ikävää. Myös vähä-äänisyys on iso plussa, ei piippailua ja liiallista haukkumista kiitos.

Seuraavassa koirassa haluaisin ehkä nähdä enemmän kestävyyttä häiriöiden suhteen. Myös hermorakenne voisi olla aavistuksen rauhallisempi ja jotain "levollista rohkeutta" enemmän.

Leipzigin syysmarkkinat

6. Rumin koirarotu, jonka tiedät? Mikä siitä tekee mielestäsi ruman?
Bordeauxindoggi ja kaikki mopsilättäkuonot, jotka ihmisrotu on jalostanut pilalle. Myös chihuahuat, koska koiran vaan kuuluu mielestäni olla eri kokoinen kuin rotta.

7. Mihin suuntaan toivoisit jalostuksen etenevän nykyisen rotusi kohdalla? Mihin sinun mielestäsi tulisi ennen kaikkea kiinnittää huomiota, mitä seikkoja painottaa, mitä ehkä jättää vähemmälle arvolle?
Toivoisin, että jalostuksessa käytettäisiin sekä hyviä käyttötuloksia (myös pk-lajien ulkopuolelta: agility, toko...) että hyviä näyttelytuloksia saaneita yksilöitä. Pelkästään "käyttölinjaiset" belgit eivät aina miellytä omaa silmääni, joten kannatan näyttelylinjan säilymistä terveissä ja luonteeltaan hyvissä yksilöissä. Terveys on kuitenkin tärkein asia ja toivoisin, että belgien herkkämahaisuuteen kiinnitettäisiin enemmän huomioita eikä tällaisia yksilöitä käytettäisi jalostuksessa. Arkuutta on jo saatu hyvin kitkettyä menneiltä vuosikymmeniltä sekä epilepsiaan kiinnitetty huomiota. Loistava edistysaskel geenipoolin laajentamisessa on myös tehty siinä, että vuoden alusta on saanut risteyttää tiettyjä muunnoksia keskenään ilman erityislupaa (esim. tervueren ja groenendael).

8. Jos voisit kertoa koirallesi yhden asian niin, että se ymmärtäisi mitä puhut, mitä sille sanoisit?
Love you <3

9. Jos koirasi olisi ihminen, millainen pukeutumistyyli sillä olisi?
Jopas on kysymys! No aika casual varmasti. Nahkatakin kanssa:


10. Mikä ärsyttää koiramaailmassa/koiraharrastuksissa eniten?
Hmm... En nyt keksi tähän mitään ykkösärsytystä. Yksi asia voisi olla vaikka odottelu: jos eksyt jonnekin toko/tottiskoulutukseen ja odottelet 1-2 h omaa 10 minuutin vuoroa, josta et sitten mahdollisesti saakaan paljon uutta irti. "On hyödyllistä katsoa muiden suorituksia" joo joo, mutta kun joskus toisilla on vaan niin eri ongelmat kuin itsellä ja joskus ei vaan huvita... ;)

11. Jos koirasi voisi muuttua hetkeksi näkymättömäksi, mitä se silloin tekisi?
Livahtaisi varmaan ulos tapaamaan Nemiä ja Moskua!

Omat kysymykseni:

1. Mistä keksit koirasi nimen?
2. Jos saisit opettaa koirallesi yhden tempun tai taidon niin, että se oppisi sen hetkessä, minkä asian opettaisit?
3. Jos koirasi olisi ihminen, miltä se näyttäisi? (saa etsiä sopivan kuvan)
4. Mikä on koirasi huvittavin tapa?
5. Jos alottaisit nyt täysin uuden koiraharrastuksen koirasi kanssa, mikä olisi ykkösvaihtoehto?
6. Jos sinun täytyisi valita joku muu lemmikki kuin koira, mikä se olisi ja miksi?
7. Jos itse olisit koira yhden päivän ajan, mitä tekisit?
8. Kuka on koirasi paras koirakaveri?
9. Onko koirasi tuhonnut omaisuuttasi? Jos, niin mitä?
10. Mikä on epämiellyttävin muistosi liittyen koiran kanssa harrastamiseen?
11. Millainen maisema kuvaa koirasi luonnetta? (saa liittää kuvan)

Thomaskirche


Taitaa olla, että lähes kaikki ovat jo vastanneet tähän haasteeseen, mutta heitetään pallo nyt eteenpäin ainakin parille henkilölle:
Bordercolliet Roki & Isla
Tietenkin Tuliset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti