lauantai 24. elokuuta 2013

Paljon agilitya ja hyvät möllikisat

Don't ask...

Se on taas aika viikon treenikuulumisille. Maanantaina käväistiin Neon kanssa Katja Kiviahon toko-koulutuksessa. Sen verran oli vielä kisan jälkeinen what ever -fiilis, että tuntui ettei saanut hommasta kauheasti irti:


Totta puhuen olisi varmaan pitänyt olla joku hienompi ongelma. Aikaa oli 2 x 15 min per koirakko ja ensin halusin vähän tietää mitä voisin tehdä meidän "tehdäänpäs kisoissa seuraaminen perseelleen" ongelmalle. No häiriötreeniä, eihän se yllätyksenä tullut. Pitäisi viedä Neoa paljon eri paikkoihin; isossa häiriössä leikittäisiin vaan ja yritettäisiin pitää huomio koko ajan touhussa, sitten otettaisiin vähitellen liikkeitä mukaan. Toisena ongelmana esitin sitten liikkeestä maahanmenon hitauden. Katja ehdotti, että ensin opettaisin Neolle maahanmenon hypyn kautta varmaksi ennen kuin siirrän sen sivulle. Eli että koira "läimäyttää" etutassut maahan, en ole tuollaista versiota vaatinut. Mitäs vielä opittiin... No sitä, että ensin pitäisi aina antaa sosiaalinen kehu ja sitten vasta herkut/lelut. Vähän tulee kieltämättä käytettyä pelkkää sosiaalista palkkaa.


Keskiviikkona treenailtiin kahden koirakon voimin harrasteagilitya yllä olevaan tyyliin. Eteen-käskyllä mentiin kivasti ja sain etumatkaa 4. hypylle. Takaa kierrot alkavat olla varmempia kauempaa "heittämälläkin", mikä on kiva. Haasteellisin kohta oli suoraan putkeen lähetys (8.), missä ohjaaja jäi itse putken sisääntulon lähistölle odottelemaan: Neo tuumasi että käännytäänpäs takaisin putkesta! Nyt kun mietin niin oliko pakko jäädä siihen, voihan sitä koiraa tukea juoksemalla vähän mukana poispäin jos putken jälkeen on enää viimeinen este. :P Anyway, vahvistin käskyä heittämällä pallon sitten perään pari kertaa.


Torstaina käytiin möllikisoissa Laukaassa, rata yllä. Meillä meni ihan superhyvin! :) Neo oli hirmu hyvä. Ainoa virhe tuli heti alussa niin kuin pelkäsinkin - pohdin kovasti ohjaanko 2. hypylle koiran oikealta puolelta vai menenkö 2. hypylle odottamaan ja ohjaan vasemmalta. Päättelin, että A-este vetäisi Neoa liikaa joten odottelin 2. hypyn edessä 1. hypyn linjalla. Lähdin liian aikaisin liikkeelle, joten tuli kieltovirhe väärältä puolelta estettä (5 vp). Muu rata menikin sitten upeasti virheettä! Erityisen tyytyväinen olin 11.-12. muuri-hyppy komboon, jossa vähän jännitin karkaako Neo A-esteelle. 50 sekuntia oli ihanneaika ja meidän aika oli 34,95 eli -15,05!

Otettiin vielä uusinta, jossa Neo kävi niin kuumana että otettiin homma vaan kontaktiharjoittelun kannalta. Ihmettelin vaan, kun palkintoja jaettaessa todettiin ettei kukaan maxi (~ 17 koiraa) tehnyt nollarataa ja viimeisellä palkittavalla oli ymmärtääkseni 15 vp... Unohdettiinko meidät :( Hmm, ehkä kuulin väärin jotain?


Perjantaina tehtiin myös agilityhommia Saarijärvellä. Agi tuntuu kyllä mukavalta touhulta toko-hinkkauksen jälkeen. Vähän alkoi taas kutkuttamaan 1.9.2013 ykkösluokan agilitykisat Laukaassa, mutta jospa otan oppia tuosta toko-kokeesta ja mennään sitten kun olo tuntuu todella varmalta. Aluksi reenailtiin perjantaina siis helpompi rata, joka meni oikein mukavasti ohjaajan unohteluista huolimatta... ;) Onneksi kisoissa saa nähdä minit ja medit ensin menemässä rataa. Sitten tehtiin vaikeampaa rataa kahdessa pätkässä, suunnilleen näin:


Jaakotus 2. hypylle, siitä hurjalla vauhdilla pääsi 4. hypyn taakse tekemään pakkovalssin. 6. hypylle taas valssi ja pientä vekkiä 7. jälkeen (Neo hoiti tämän taas itse hyppäämällä niin pitkälle...) ennen rengasta jotta koira pääsee paremmin putkeen. Puomin alastulolla napakka hallinta, jotta läheisempi putken suu ei houkuttele. 12. hypyn jälkeen ohjataan kierto kepeille, meni mukavasti Neolta.


Loppupätkässä sai sitten Neon kanssa tehdä valssin 15. hypyn jälkeen kun väärä putken suu houkutteli. Kova pinkominen 17.-18. ja 18. hypyllä takaa kierron jälkeen toinen käsi mukaan ohjaamaan koiran linjaa paremmaksi. Silti kyllä meni pari kertaa takana houkuttelevaan väärään putken suuhun, kuten muutkin koirat :P Kyllä oli Neo lääh ja puuh. Keinuakin otettiin taas, hitaasti edetään siinä mutta kyllä sitä edistystä kuitenkin huomaa.

Joskus joku musta hylje rantautuu kun katson televisiota...

Ennen kotiin lähtöä tehtiin vielä mini esineruutu. Jätin Neon puuhun kiinni ja tein siitä suoraan eteenpäin ~ 40 m janan, jonne jätin kaksi esinettä. Näin jälkeenpäin mietittynä aika vaikea treeni, olisi joku saanut taas olla komentamassa ohjaajaa :P No mutta yllättävää kyllä Neo kävi poimimassa hienosti kauimmaisen esineen ensin. Toisessa lähetyksessä luulin, että Neo ei ollut poiminut mitään, mutta kun lähetin pari askelta lähempää uudestaan niin äijä kävi hakemassa esineen parin metrin päästä, mihin oli sen tiputtanut... Tuo suu on kyllä tosi löysä esineruudun treeneissä! Ei se leluja muuten vaan noutaessa ole ihan tuollainen. Oli niin hyvä meininki päällä että vein vielä yhden esineen ~ 30 metriin ja Neo haki sen kivasti. Pitää nyt kiinnittää huomiota tuohon lopun tuomiseen.


Perjantai-iltana käytiin vielä tokoilemassa. Neo oli yllättävän reippaana vaikka oli hyörinyt jo mun mukana koko päivän. Otin itsekseen vähän palkkailua pelkästä sivulle tulosta, sekä taskusta että niin että palkka on kauempana odottamassa vapautuskäskyä. Päivän teema oli hyppy, sitä nyt ei tarvinnut paljon Neon kanssa hinkata kun se on alusta asti ollut meidän vahvimpia liikkeitä ja saatiin 10 siitä kisassakin. Testattiin myös ruutua ekan kerran, jätettiin pallo/makupaloja sinne ja lähetin vaan Neoa sinne. Hienosti meni ja kivaa oli, tuota olisi mukava tehdä jatkossakin jos saataisiin jostain ruutunauha.

Ennen loppuhommia otettiin vielä häiriötreeniä: ensin koira perusasennossa ja sitten maassa niin että kouluttaja huuteli ihan vieressä (1 m päässä) käskyjä. Kyllä oli Neo-poika ihmeissään kun ihana naisen ääni käski sivulle vaikka piti olla maassa... :D Monta kertaa meni äijä halpaan ennen kuin oppi blokkaamaan toisen käskyt. Lopuksi otettiin vielä luoksepäästävyys ja paikkamakuu: Neo istui koko ajan nätisti ja pysyi hyvin vaaditut 2 min paikallaan. Salaa vähän toivoin, että Neo olisi karannut paikkamakuusta niin ei olisi niin paljon harmittanut koehomma! Silleen "no olisi se muutenkin saattanut lähteä ilman sitä episodia"... :P No joo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti