perjantai 2. elokuuta 2013

The hunger games


Meillä on meneillään kummalliset ajat. Erkkarin jälkeen Neolle on tullut älytön ruokahalu! Ja jos tiedätte Neon, niin se todellakin on outoa. Ensin kiinnitimme huomiota siihen, että se meni aamupäivisinkin nuolemaan tyhjää ruokakuppiaan. Lisäksi se alkoi iltaisin tulla jo aikaisin pyytämään ruokaa: Neon tyyli on tulla häntä heiluen viereen, istua, ja kun se saa katsekontaktin se laittaa tassun reidelle. Olen siis syöttänyt sille nappulaa aamupäivisin ja illalla se on saanut kunnon annoksen normiruokaa (raakaruokinta). Treeneissä se on vielä lisäksi saanut nakkeja/lihapullia.

Paikallisen eläintarvikeliikkeen omistaja suositteli, että kokeilemme nappulaksi Power of Nature -nimistä merkkiä. Hintaa on, mutta tuoteseloste lupaa paljon ja hyvin se kyllä maistui Neolle ensimmäisen kokeilun perusteella. Ruoan on kehitellyt suomalainen Elina Sistonen, joka on opiskellut Amerikassa eläinten ravintoneuvojaksi. Mm. tästä postauksesta löytyy vähän lisätietoja (loppupäässä tekstiä, luomukuivaruoan voittaja). Annoin ~2 dl nappuloita torstaina aamupäivällä ja perjantaina Neo teki ensin aika normit kakat aamusta, sitten iltapäivää kohti tuli löysää... Oli muutenkin vaisu koko päivän :( En tiedä johtuiko nappulasta vai siitä että lorautin iltaruokaan piimää, joten seuraamme tilannetta.


Sitten viikon treeniuutisiin. Agility on alkoi vähän nihkeänlaisesti, toko taas hienosti. Harvinaista näin päin. Tiistain agilityssa oli taas niin lyhyt pätkä että mulla lopahti motivaatio täysin kun näin sen. Ei siinä, kyllä siinä treenattavaa oli ja tekniikkaa on hyvä hioa tuolla lailla, mutta että AINA on Laukaassa tuollainen... Joskus olisi kiva mennä vähän pidempää rataa kuin 4 estettä. Meidän "ongelmat" agilityssa liittyy edelleen siihen, että Neo hyppää vauhdilla pitkälle (tiukat käännökset) eikä tajua seurata mun käsiä ohjauskäden vaihdoksissa. Mutta! Agilityn jälkeen tehtiin kolmen koirakon voimin 1 min paikkamakuu nurmikentällä ilman mitään liinoja ja Neo oli hyvin nätisti, siitä tuli superhyvä mieli.

Draw me like one of your French girls

Keskiviikkona agilitypulma liittyi kolmeen esteeseen, jotka olivat lähekkäin siksakkina: yritin ohjata "takaa" heittämällä mutta Neo ei taas näyttänyt seuraavan käsiä. Sen nyt arvasikin, että kuvio on Neolle tosi vaikea. Hyvähän se on tietysti tehdä haastavampaakin hommaa aina välillä. Otin vähän tokohommia kentällä treenien jälkeen ja taas tuli hyvä mieli, täyskäännös sujuu nyt kivasti! Kiitos Saijalle, joka huomautti aiemmin etten käännä päätäni ajoissa - homma alkoi sujumaan kun tajusin tämän.


Torstaina käytiin Nemi-kaverin kanssa kympin kierroksella kuntopolulla ja uhmattiin kylttiä "Koirat täytyy pitää kytkettyinä", ne kun saa hyvin kutsuttua luo jos joku tulee vastaan. No yhtäkkiä joku koira alkoi kuitenkin haukkua meitä polun reunassa ihan muutaman metrin päässä (jonkun tontti, ei oltu huomattu että siinä on koira ihan vieressä) ja Neo alkoi jäykistyneenä hipsiä sitä kohti... Karjuin sitten täysillä että "TÄNNE, EI MENE!!". Onneksi pysähtyi 2 m tästä toisesta kaverista ja tuli luo. Muutama vastaava tilanne on tullut aiemminkin kun Laukaan parkkipaikalla koirat liikkuvat / hengailevat ihan vieressä, mutta onneksi korvat lopulta löytyvät vaikka pari askelta pitääkin ottaa toista kohti...


Perjantaina juoksenneltiin Saarijärvellä alla olevaa agilityrataa. Mittasuhteet (ja ehkä rata muutenkin) voi olla vähän päin seiniä, mutta anyway... Ensimmäisessä kuvassa ensimmäinen pätkä eli 16 estettä. 6.-7. hypyille valssi, täytyi liikkua aika paljon 7. hyppyä kohti. 9. takaa kierto piti napata toisella kädellä, ettei mene mutkat pitkiksi. Hyvä irtoaminen renkaalle <3 12.-13. valssi, sai tehdä aika lähellä 13. hyppyä ja kunnon heitto putkeen ettei A-este kiinnosta liikaa.


Alla olevassa loppupätkässä viilattiin sitten 24. hyppyä, tuntui että Neolla oli joko sporttivaihde päällä (teki mieli putkeen) tai kun annoin hidastuskäskyn niin se pysähtyi ennen estettä. Ei medium-vaihtoehtoa... :P Eteen-käsky sentään toimi hienosti ja saatiin tuo tiukka käännöskin kyllä toimimaan. 26. putkeen rintamasuunta oikein ja varmistus vielä vastakkaisella kädellä jos meinasi lähteä kaartamaan esteelle.


Loppuun otettiin keinua, joka meni yllättävän hyvin. Pelkäsin että se erään kerran paineistuminen olisi jäänyt Neon mieleen, mutta sehän kiipesi jopa ilman välinakkeja kun heiluttelin palloa. Pysähdyksen jälkeen Neo sai sitten juosta putkeen ja kunnon vauhtipalkan pallon kanssa, mikä oli hyvä idea. Keinua treenatessa voisi olla kaksi putkea, ennen ja jälkeen, että saa välillä irrotella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti