maanantai 29. heinäkuuta 2013

Belgianpaimenkoirien erikoisnäyttely 27.7.2013 Joensuu


Viime tiistaina oli tullut sähköposti pari tuntia ennen treenejä, että agility alkaa puoli tuntia myöhemmin Laukaassa. No onneksi yksi toinenkaan ei ollut huomannut tätä (tekstiviesti olisi ehkä parempi ilmoitus noin lyhyellä varoitusajalla) ja kannoimme siis kahdestaan esteitä Laukaassa läpi kaukalon, parkkipaikalle... Hikistä hommaa kun puomikin vielä vietiin sinne. Tarkoitus oli ottaa möllikisojen rataa, mutta toinen ryhmä tarvitsi kaikki paitsi kolme hyppyestettä, joten aika tynkähän siitä radasta tuli. Kun kerrankin saatiin pari kontaktiestettä niin muusta täytyi sitten tinkiä :P Ihmeellistä, sharing is not caring... Noh mentiin alla olevaan tyyliin:


Neolle testattiin taas vastakkaisen käden nyrkkityyliä, jotta 5. hypyn käännös olisi tiukka ja Neo tajuaisi tulla lähelle päätyäkseen 6. putkeen - ei siihen viereiseen, kuten halu oli möllikisoissa... ;) Viilasin myös valssiani, että merkkaan ponnistuspaikan, askellan järkevästi ja annan tarpeeksi tilaa koiralle. Treenasimme Neon kanssa keinuakin pari kertaa, sama homma kuin puomin kanssa aluksi eli jännittää pirusti kavuta sinne! Ja kauheeta kun se alkaa heilahtaa alas... Yritän opetella uutta nimeä keinulle: "Lauta!", sillä "kiipee" käsky on vähän liian lähellä keinua.


Perjantaina lähdettiin käymään kotiseudulla Savossa, välietappina belgianpaimenkoirien erikoisnäyttelyyn Joensuussa. Helteet tulivat sopivasti kun lomamme lähestyi loppuaan… Äidin puutarhataidot herättävät kyllä kateutta ja tulikin kuvailtua hieman pihan kasvillisuutta, kuten tästä postauksesta voi huomata. Kerrankin ei vain koirakuvia blogissa ;)

Töppöjalka-Imppu

Myös lenkityspalvelu toimi näyttelypäivän aamuna ja Neo oli käynyt tunnin kävelylenkillä. Lähdimme ajelemaan kohti erkkaria ja Joensuuta kahdeksan maissa aamulla. Paikan päällä leiriydyimme läheisen puun varjoon ja aloitimme odottamisen. Ja sitähän kesti! Groenendael-urosten avoimessa luokassa oli yli 30 koiraa ja tuomari Michele Bidault arvioi jokaisen koiran erittäin tarkasti ja pitkään. Sehän on sinänsä mukavaa kun erkkarissa ollaan, että saa sitten hyvin palautetta, mutta kyllä siinä tuli pitkä aika… :P

Odottelutunnelmaa...

Ensin kaikki koirat menivät kehään ja eihän se kovin nättiä touhua ollut, urokset parhaassa iässään tungettu puolen metrin päähän toisistaan. :P Neon kanssa olimme ahtaassa kulmassa ja ensin oikeanpuoleinen kaveri haastoi riitaa, sitten Neo haastoi vasemmanpuoleisen kanssa riitaa… Neo koki homman aika ahdistavana kun viereiseltä urheilukentältä vielä kuului laukauksia – jäi näköjään vähän traumaa MH:sta. Tuomarin tullessa kohdalle Neo päätti kuitenkin olla nätisti korvat pystyssä, kiitos Panun.

Ja kaikilla oooli niin muuukaavaaa...

Neon yksilöarvostelun vuoro oli suunnilleen puolivälissä luokkaa ja siinä odoteltiin tunti, pari…? Taisi äijää jo väsyttää aika lailla, mutta oli se ihan nätisti sen pitkän ajan kun tuomari laati arviotaan. Suurin työ on aina korvien pystyssä pitämisessä, kiitos vaan Panu ja Kristiina! ;) Juoksu meni tosi hyvin löysässä hihnassa ravaten. ERI tuli, joten odottelu jatkui taas tunnilla parilla – Panu ehti jo toivoa EH:ta että oltaisiin päästy kotiin :D Tuomari sitten poimi siitä potentiaalisia sijoitettavia eri rinkiin eikä näyttänyt paljon harkitsevan Neoa. Eipä sillä, taisi jäädä Neolle ahdistus muiden belgiurosten vieressä olemisesta / muuten vaan keitti yli kun se yritti koko ajan hyppiä syliin… Kotiin lähdettiin väsyneinä, mutta ruskettuneina. Oli tosi kiva taas nähdä Neon isän omistajaa sekä siskopuolen omistajia!


ERInomainen näyttelyeläin ottamassa kauneusunet erkkarissa

Tuomari: Michele Bidault (Ranska)

"2 yrs 10 mth. M1 vas poistettu, ell. tod. esitetty. Sciss bite, med. size, good condition of fur. Rather long head, sloping skull, no stop & a little deep in skull. Excellent dark eyes, med-sized, slightly cupped ears. I’d like them more triangular but are well-set. Enough neck, good med. long body. Topline could be firmer. Chest could let down more but the rib is correct. Enough angul. & well balanced. Tail slightly too short. Bone just correct. Front feet in. Easy gait but the topline is a bit soft. Good presentation."
AVO ERI, AVK

Herra Suippokorva Maaningalla

Sunnuntaina tottisteltiin/tokoiltiin vain kahden koirakon voimin, tosin yksi lisäkoirakko haahuili lähistöllä häiriönä. Oli tosi kiva kun oli reippaasti aikaa ja pystyi tekemään lyhyttä pätkää useita kertoja! Teki myös näin välillä hyvää, ettei tullut liikaa kommentteja / ohjausta muilta vaan sai itse puuhata asiat niin kuin halusi. Neo oli kivassa vireessä ja tehtiin monenlaista, seuraamista lelu kainalossa + piilossa (meni hirmu hienosti!), 1 min paikkamakuu yksinään liinassa (koirakko käveli lähistöllä), maahanmenoja ja stoppeja, luoksetuloja, eteen lähetys, noutokapulahommia… Kokeilin myös menisikö pk A-estettä, mutta se oli jyrkimmillään ja näytti niin rämältä että Neo tuumasi jotta ei…. :P Mutta hyvä treeni, parempi mieli! Noutokapulajutut on olleet tauolla, mutta paikalla mälläämiseen puuttuu edelleen ratkaisu vaikka meidän nykyinen kapula painaa kilon. Tosi hyvin Neo kyllä noutaa kapulaa, siinä ei ole mitään kunhan pyytää irrottamaan paria metriä ennen minua.


Tottistelut saatiin päätökseen jo reilussa tunnissa, joten kysäisin agilityhallin numerokoodin ja menin vähän treenaamaan omatoimisesti. Otettiin keinua – alku hyvä, mutta otettiin ehkä liikaa toistoja ja sitten tuli yksi iso rämähdys josta Neo otti itseensä. Paineistin liikaa ja hyvä kun viitsi enää laittaa neljää tassua ollenkaan laudalle… *lyö itseään* Toki aina kun huomasin että nyt alkaa olla ahdistavaa niin otettiin ~ 10 esteen radanpätkää ja keppitreeniä, sitten taas keinua, sitten muuta... Harmitti vaan kun lopussa Neo jo empi puomille kiipeämistä kunnes tajusi, että tämä ei ollutkaan se keinu. Argh! Hitaasti hyvä tulee, mutta ei me kyllä tällä vauhdilla 1.9 agilitykisoihin olla valmiita. Neo on tommonen herkkis, että menihän sillä puominkin kanssa pitkä aika.


Maanantaina pitikin sitten taas palata töihin kolmen viikon lomalta... Ei oikein maistunut. Kotimatkalla oli sentään omaa hupia, kun joku ohitteli letkassa koko ajan vaarallisesti ja päätyi sitten tietenkin mun persuuksiin hännystelemään ärsyttävästi... Oli niin likaiset ikkunat mulla, että täytyi putsata tuulilasia pesuainetta suihkimalla ;)  Taisi kuski näyttää keskaria kun viimein pääsi taas ohittamaan. Neon kanssa otettiin pienet tokoilut ja seuraaminen oli niiiin hyvää <3 Vire sitten laski liikkeistä jäävissä, ne on tosi ikäviä Neon mielestä. Must fix that. Niin ja luoksetulo oli pitkästä matkasta lähinnä törmäys, heh. Ai että ei tarttee harjoitella pitkää matkaa, lyhyt riittää ja pidemmältä sitten vauhtiluoksetuloja... Hmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti