perjantai 12. heinäkuuta 2013

Lomaloikat eli agilitymöllit 11.7.2013

Valmistautumassa täyskäännökseen, puhallan ulos ;) Onko mulla noin iso koira!?

Tämän postauksen kuvat aiemmista tottis/toko harjoituskisoista © Sanna L., kiitos! Täältä löytyy muitakin koirakoita.

Viime sunnuntaina Panu yllätti mut täysin kun oltiin lähdössä Neoa lenkittämään, sanoi että nyt mennään metsään. Tehtiin neljä hakupistoa ilmaisuilla ja oli hyvä huomata maalimiehenkin näkökulmasta mitä se Neo siellä duunaa. Kun se sai rullan, se tahtoi hetkeksi mennä jonnekin muutaman metrin päähän sitä ihailemaan ennen kuin tajusi että pitäisiköhän katsoa missä se lähettäjä on... Loppu sujuikin hienosti. Varsinaista ilmahajua Neo ei kylläkään päässyt käyttämään kun aluetta ei tallattu, mutta hyvinhän tuo jäljesti L-muotoisia pitkiä jälkiäkin... ;D

Tehtiin myös vuoden eka esineruutu, n. 10 x 10 m tallattu alue minne jätettiin kolme palloa. Ei mennä heti liian vaikeisiin esineisiin... Neo löysi ne supernopeasti, mutta sitä tuomista täytyy kyllä ylipäätään treenata. Suu on löysä, ja kerran Neo päätti pudottaa löytämänsä pallon kun sai yhtäkkiä nenäänsä toisen pallon hajun. Toi sitten sen toisen kyllä nätisti. Noutoa noutoa siis.


Maanantaina ihmettelin ensimmäistä virallista lomapäivääni. Miten siinä aina menee aikaa, ennen kuin pystyy kunnolla asennoitumaan että voi vaan olla! Harjoittelin Neon kanssa parit noutamiset palloilla yrittäen viilata lopun luovutusta, ettei suu olisi niin löysä ja irti päästettäisiin vasta käskystä. Tein sille myös kesän ekan jäljen, joku 20 m mutaisilla kukkuloilla, kuivattu maksapala joka 3. askeleella. Haastava ympäristö mutta yllättävän hyvin meni. Vain yhdessä kohdassa täytyi pysäyttää koira että keskitypäs, jälkeä jatketaan koko ajan sitä seuraten eikä kaarreta eteenpäin johonkin kohtaan missä se jatkuu... Hauskaa puuhaahan tuokin on, tehtiin myös toisena päivänä yksi jälki kuivatuilla kanan sydämillä.


Mitäs me tiistaina tehtiin... Joka päivä jotain puuhaa tietysti, tämähän on kuin päiväkirja. Tokoa ainakin otettiin itseksemme kentällä ja se meni oikein hienosti kuumasta kelistä huolimatta. Pitkästä aikaa otettiin eteen lähetyskin ja äijä sai viilettää kuin tuulispää.

Tiistai-iltana Laukaassa treenailtiin agilityssa käännöksiä tiukemmiksi alla olevan radan tyyliin. Neo tahtoi vetää kaarella (joskin oikein) 2.-3. välin ja 4. hypyn jälkeisen käännöksen, joten sain vinkkiä että 4. hypylle tultaessa voi pitää oikeaa kättä "vatsaa vasten" nyrkissä hidastamiseen. Se toimikin ihan hyvin Neon kanssa.
Keskiviikkona agilityn harrasteryhmässä oli perus soikiorata, missä oli päissä kaksi U-putkea ja välissä 2 x 2 hyppyestettä. Tehtiin Neon kanssa kolmea eri versiota siinä ja pääsin myös testaamaan tuota "nyrkkijarrutusta", että putket eivät imisi Neoa. Hienosti meni.


Lähes valmiina seuraavaan liikkeeseen

Torstaina 11.7 olikin sitten lomaloikat eli möllikisat agilityssa Saarijärvellä. Ajattelin, että menisimme vain tosimölli- ja mölliluokkaan, mutta ilmoittautumisten ottajat rohkaisivat kilpa-hyppyradalle ja vähän kauhuissani ilmoitin meidät sinnekin. Radat olivat erittäin vauhdikkaita, erityisesti mölliversiot, ja tosimölliluokassa osoittautui taas vaikeaksi putken jälkeinen viimeinen hyppy... Ihan mahdotonta itse ehtiä sinne noin vauhdikkaan koiran kanssa! Neo meni kuin ohjus :P No mölliluokassa Neo jo tajusi mitä se "Eteen!" oli. Taidettiin tulla toiseksi tosimölliradalla, mölleissä ei kolmen parhaan joukkoon.

Luoksetulo!
No sitten suureen yllätykseen, kilpa-hyppyrataan. Olisin voinut pähkäillä rataa kauemmin kuin sen 5 minuuttia, mitä rataan tutustumiseen annetaan - siellä oli kohtia, missä kovasti mietin miten parhaiten saisin ohjattua Neoa. Onneksi mielensisäinen rataan tutustuminen toimi myös muita katsellessa, joten meidän vuoron tullessa olin jo päättänyt miten teen... ;)  Ja sehän meni hemmetin hyvin!! Alla rata (suunnilleen) ja koiran reitti merkattu niille, joita ei tuo numeroiden lukeminen niin kiinnosta.


Lähdin ohjaamaan Neoa vasta 3. hypyn kohdalta, merkkasin 5. esteen ja tein pikaisen valssin siinä 5-6. välissä. Valssi myös 8. hypyn jälkeen, yllätyin että Neo meni täydellisesti vaikeat käännökset sen jälkeen! Kepitkin menivät oikein hienosti, pysyttelin kuitenkin lähellä koska tuo on meille se vaikeampi ohjauspuoli. 14. hypyn jälkeen valssi ja homma kotiin, oltiin kolmansia! Voi hurja, ja kaikkien kilpailevien kanssa samassa luokassa. Hieno Neo, mun ihana superohjusmies <3

Onnistunut lopetus hypylle

Juuri äsken perjantai-illan ratoksi aloitettiin tokon "Kohti alokasluokkaa" kurssi (8 krt), Laukaan järjestämä ja jäsenille siis ilmainen. Ensimmäisellä kerralla sekä penturyhmä että aikuiset olivat samaan aikaan, joten 12 koiraa oli kaukalossa. Ehkä se nyt oli vähän virhearvio mennä tuonne Neon kanssa kun ollaan kuitenkin aika pitkällä muihin verrattuna... Ensimmäiset puoli tuntia katsottiin läpi liikkeet ja kerrottiin miten koiraa voi palkata, seuraavat 1,5 h tehtiin sivulle tulon treeniä. :E  Olihan se nyt tiedossa, mutta odotin että luoksepäästävyyttäkin voitaisiin treenata useampaan otteeseen eikä vain kokeilla kerran.

No me tehtiin Neon kanssa aluksi sivu-treeniä eri tyyleillä ja eri palkoilla, välissä käytiin lenkillä tai autossa lepäämässä, sitten tehtiin ihan muita tokojuttuja. Otetaan nyt tuo homma häiriötreenin kannalta, olihan se kiva huomata ihan vaan sekin, että pystyin pitämään Neoa irti 11 muun koiran lähellä ja se keskittyi meidän puuhiin. Ja huumoripuolesta vastasi Neo, kun me oltiin ekana luoksepäästävyydessä ja odoteltiin sen jälkeen. Käytin koirakkorivin hyödyksi ja otin pientä paikkamakuutreeniä: yhdessä vaiheessa kuitenkin läheinen jättiläiskoira päätti alkaa haukkumaan ja Neo säikähti niin että teki siitä täydellisen luoksetulon mun luo :D  Ai että mua nauratti... No sen jälkeen tehtiin kyllä pari pientä paikkamakuupätkää ihan onnistuneesti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti