torstai 18. heinäkuuta 2013

Laukaan möllikisat korkattu agilityssa

Hauku!

Saalisviettikurssi päättyi viime lauantaina ja paikalla oli maalimies & kouluttaja Asko Hämäläinen koiria leikittämässä. Neo oli siis x-valjaissa ja pitkässä liinassa, minä pitelin sitä paikallaan ja Asko hoiti raskaamman työn. Vaikka tuollaista treeniä ei oltu juurikaan tehty aiemmin, niin Neo lähti hyvin tavoittelemaan patukkaa vieraalta mieheltä. Vetämisen vahvistamiseksi vedin liinasta taaksepäin samaan aikaan kun Neokin veti patukkaa. Harjoiteltiin myös voittamisen jälkeen rauha-vaihetta, missä pidetään toisella kädellä koiran leuan alta kiinni ja toinen käsi on koiran kyljellä.

Toisella kierroksella otettiin kolme hyppyä, missä Neo sai ottaa kunnon vauhdin ja hypätä korkealla ilmassa olevaan patukkaan jota Asko piteli. Taitavasti meni! Asko puheli että läheskään kaikki koirat eivät lähde hyppäämään vieraalle ihmiselle - kyllä vaan nähtiin belgeiltä niin hienoja suorituksia. Me jatketaan kyllä ehdottomasti tuota saalistreeniä, koira saa mukavasti itsevarmuuttakin hyppyjä harjoitellessa. Oikein opettavainen kurssi.

Rakas vasen käteni, voisitko olla vähemmän vammainen?

Tiistaina meillä ei ollut normaalia Laukaan agilitytreenivuoroa, sillä illalla oli agilityn möllikisat. No mehän päätettiin sitten viimein Neon kanssa korkata Laukaan epäviralliset kisat, ihan näin alkajaisiksi pelkästään mölliradalla. Laukaassa on vähän tiukemmat säännöt eli hylkäys on hylkäys eikä esim. 15 vp kuten Saarijärvellä. Siinä mielessä vähän "ikävämpää" kun palkintoja jaetaan vain ei-hylätyille, mutta niinhän ne oikeat kisatkin menevät.

Muistelisin, että rata oli suunnilleen alla olevan näköinen kun me sitten Neon kanssa viiletettiin. Lähdin ohjaamaan 3. hypyn jälkeen, viime möllikisoista tuli varmuus että kyllä se koira pysyy siinä eikä väistä esteitä. Meidän ainoat virheet MOLEMMILLA kierroksilla tulivat siitä, että Neo ei mennyt oikealla hetkellä 6. putkeen vaan siihen takana olevaan... :P Toisella kerralla vielä yritin antaa tilaa etten omalla ohjauksella mokaa, mutta ei auttanut. Ehkä se lohduttaa, että oikeasti putkia asetellaan noin ikävästi lähekkäin jossain 3. luokassa. Katsojilta kuultua.


Noh loppu menikin kivasti, puomi meni mycket bra vaikka ei oltu juuri tuota kyseistä puomia koskaan mentykään, himmailut jees. Neo irtosi tosi kivasti 11.-15., annoin hidastuskäskyä ennen 15. hyppyä ihan varmuuden vuoksi. Jatkossa voisin sanoa vähän lyhyemmän "shh", sillä Neo kyllä tottelee tuota niin hyvin että lähes pysähtyy haukkumaan mua kun ärsyttää niin perkuleesti :P Putkeen-käsky on onneksi niin vahva ettei Neo lähtenyt sooloilemaan 16. hypyn jälkeen. Eteen-käskyä täytyy harjoitella, vaikka virhettä ei tuossa 18. esteellä tullutkaan. 

Hylätty siis väärän putken takia, aika ensin 40,43 ja uusinnalla 37,08. On se taitava ja nopee <3  Vähän tekisi mieli korkata meidän kisaura 1.9 Laukaassa, mutta... en tiedä. Keinu ainakin pitäisi treenata varmaksi. Ehkä joku puhdas nollaratakin möllikisoissa ylentäisi mielialaa :D



Torstaina suunnattiin lähes 3 viikon tauon jälkeen hakumetsään. Olin ajatellut, että nyt viimeksi tapahtuneen kärpäsepisodin jälkeen otetaan Neolle ihan vaan suoraa palkkaa maalimiesten löytämisestä eikä mitään ilmaisuja. No kuitenkin mietittiin porukalla sitten, josko kierrettäisiin yhdessä maalimiehen kanssa piilolle, näytettäisiin palkat ja rulla, ja sitten lähetettäisiin normaalisti. Siinä nyt oli kaikenlaista säätöä, esim. juoksuiselta nartulta haisevan maalimiehen astumista (:P) ja Neon sotkeutumista verkkoon ... Lopulta saatiin kuitenkin molemmat pistot tehtyä niin että Neo toi rullan, mutta eipä se missään nimessä varmalta hommalta tuntunut.

Lopussa otetiin Neolle vielä alkuperäisen idean mukaisesti pari suorapalkkaa, jotka äijä suoritti tosi kivasti. Vähän se arastelee piiloja joita ei ole ennen nähnyt, niitä varmaan kannattaisi ottaa kuvioihin vasta kun hausta saadaan Neolle superkiva ja rento puuha. Kokeiltiin myös parit "ilmaisut" niin että heitin rullan ja maalimies kipitti rullan viereen, ne noudot onnistuivat superhienosti. Täytyy nyt taas miettiä miten parhaiten vahvistaa sitä, että maalimiehen luota on tosi kivaa ja rentoa hakea rulla ja se tuodaan heti minulle.


Niin, ilmoitin Neon muuten TOKO-kisoihin 18.8.2013 alokasluokkaan! A-pu-a. Onneks jännittää jo valmiiksi, että varmasti paikan päällä on vähintään kakkoset housussa... :P Vai miten se menikään... Nyt olis sitten kuukausi aikaa viilata liikkeet loppuun, ehkä se päivämäärä motivoi sitten treenaamaankin. Pääasia nyt kuitenkin on, että saadaan multa kisajännitystä pois alta ja kerätään ne pisteet mitä kerätään, BH:ssa olisi jotenkin ikävämpää saada HYLÄTTY jos se olisi ensimmäinen virallinen tapahtuma. Ei kai me tokossa voida saada hylättyä, eihän... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti