sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Laukaan ryhmänäyttely 7.7.2013

Oletko nyt aivan varma, että mahdun tänne...

Tiistaina se sitten viimein tapahtui... Eli minä vaihdoin vm. -98 Almerani vm. -08 Passattiin, jossa on ilmastointi, voitteko kuvitella! :D Pari viimeistä viikkoa meni autoja tutkiessa, niin netissä kuin paikan päällä koeajaen. Uudessa autossa tuli tietysti olla tilaoptio kahdelle belgianpaimenkoiralle tulevaisuutta ajatellen... Tiistaina oli tarkoitus lähteä koeajamaan superkivaa Passattia Jyväskylästä, mutta soitto aamulla paljasti että kyseinen kaara oli jo myyty. Voi surku! Ei kun taas etsimään. Sitten huomasimme, että samanlainen Variant oli myynnissä Pohjanmaalla ja mittarilukema oli vielä huomattavasti pienempi. Eikun ajelemaan kohti Pohjanmaata ja sehän oli rakkautta ensisilmäyksellä. Nyt pitäisi vielä saada koiraveräjä autoon, pojat aloittivat jo hitsailun ja kehikko.. kehys.. mikä lie, alkaa olla jo valmiina :P Niin ja Almera on myynnissä jos kiinnostaa!

Sain kevättalven tottiksista hieman kuvia. Tässä luoksepäästävyystreeniä

Keskiviikkoaamuna treenailtiin vähän tokoa, tai lähinnä näytin alokasliikkeet Neon kanssa ja sitten mietittiin miten Nemi-japsi voisi lähteä liikkeitä harjoittelemaan. Mitähän mä teen ton mun vasemman käden kanssa seuraamisessa... :P Leikkaan pois. No sain itse asiassa illemmalla agilityn lomassa pari hyvää vinkkiä/muistutusta meidän tokojuttuihinkin: a) luoksetulossa aina vain eteentulo ja treenataan erikseen edestä sivulle siirtymistä (vain pari toistoa kerrallaan) b) liikkeestä jääviä voi treenata sivuttain kävelemällä, joka on astetta helpompi verrattuna että koira seuraa.


Keskiviikkoiltana mentiinkin sitten agilitya alla näkyvän radan mukaisesti. Neo teki heti kaksi nollarataa peräkkäin, upea miäs <3 Toisella kerralla sitten viilattiin vähän tiettyjä kohtia, esim. 9. hypylle oli niin paljon vauhtia että siihen tuli väkisinkin aika laaja kaari. Muutamia rimojakin tipahteli, mikä on tosi harvinaista Neolle. Johtuikohan siitä, että hypyt olivat erilaisia ja siten vähän eri korkeudella? Tai sitten sitä vauhtia vaan oli liikaa / näytin ponnistuspaikkoja väärin.

Keppejä treenattiin pariin otteeseen lyhyellä versiolla, lopuksi kokeilin sanoa käskyn ja kulkea itse reilusti kepeistä kauempana - onnistui ilman mitään käsiohjausta molemmilta puolilta! Vautsi miten Neo haki ensimmäisetkin välit oikein, ihan yllätyin. Siitä kiitos ja kunnia 2 x 2 treenaukselle (täältä alkoi ja kuukauden päästä oltiinkin jo tässä) jota kyllä suosittelen ensisijaiseksi opetusmenetelmäksi agiliitäjille keppien suhteen. Ja sitä on helppo treenata kotipihalla!


Kotipihalla ollaan myös tehty tokoa, aamulenkin yhteydessä on kiva ottaa pari toistot eri liikkeitä ja agilitykepit. Olen nyt vahvistanut luoksetuloa niin, että aina on pallo meikäläisen leuan alla josta palkka sitten tipahtaa. Kyllä tuolla koiralla on ihan eri meiniki tekemisessä lelun kanssa verrattuna ruokapalkkaan.

Hankala taito tuo kävely :D

Sunnuntaina käytiin sitten Laukaan ryhmänäyttelyssä. Groenendael uroksia ei ollut kuin kolme ja kaikki avoimessa luokassa. Panulle tuli joku kehää seurannut tuomari valittamaan avustamisesta - ei sitten sanonut mitään niille viereisille tytöille jotka huutelivat Pikiä ja Akua ja heittelivät palloa ja patukkaa... Kun seurasi sitä toimintaa niin tämä herra kävi juuri miehille sanomassa asiasta. Joooo-o, ymmärtäähän sen jos sanotaan mutta olisi reilua sanoa kaikille sitten.

Neo oli kuitenkin nätisti, korvat eivät nyt ihan niin tarkkaavaisena kuin joskus aiemmin. Muiden kanssa Neo tahtoi vetää juostessa, mutta tuomari oli tosi kiva kyllä liikuttamaan ja yksilöarvostelussa saatiin juosta pari kertaa ympäri + edestakaisin että saatiin varmasti nättiä ravia. Siitä tykkäsin tosi paljon, muut tuomarit saisivat ottaa mallia. Pidemmittä puheitta arvostelu:

Tuomari: Paavo Mattila (kehässä myös harjoitusarvostelija)
"Kaunis uros, jolla oikeat mittasuhteet, kaunisilmeinen pää, hyvät korvat, kaunis kaula. Sopusuhtainen runko, hieman luisu (?) lantio, kulmauksia voisi olla aavistuksen enemmän. Kaunis karva, liikkuu ja esiintyy hyvin."

ERI, AVK3, PU3

Ei sertiä meille tänäänkään... :(  Ehkä Neossa ei vaan ole tuota näyttelyainesta tarpeeksi, voi olla että me jätetään erkkarin jälkeen tämä touhu ja keskitytään vaan harrastamiseen. Neon iskä kuitenkin sai kaksi jäljellä olevaa sertiä kolmella ekalla avoimen luokan esiintymisellä :P Masentavaa.


Henkilöryhmää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti