lauantai 8. kesäkuuta 2013

Orivesi KR näyttely 8.6.2013

Viilennystakki
Jaha. Ei ollut oikein kuvitusta tähän postaukseen niin otin tuossa näyttelyn jälkeen kameran käteen ja pistin viilennystakin Neon ylle. En ole varmaan koskaan nähnyt yhtä surullisen näköistä koiraa :D Taitaa herraa vähän väsyttää... Mutta tosiaan, tuollainen tuli hommattua helteitä varten. Se kastellaan, kuivataan ja sen jälkeen haihtuva vesi viilentääkin koiraa mukavasti. Ei tunnu märältä ja tekee mieli heittää välillä omaan selkään kun on kuuma. Kuten alla näkyy, nyt on myös pelastusliivit herralle. Ei vain veneilyyn, vaan myös uintitreeneihin auttamaan asennossa ja kestävyydessä. Tuota pallonheittovälinettä en ole vielä päässyt testaamaan kun on piha ei riitä...

 
Neo lomaili siis mökillä meidän 10 päivän ulkomaanreissumme ajan, tulimme viime sunnuntaina takaisin. Tiistai-iltana käytiin tottistelemassa Äänekosken porukalla, ihan ok treeni mutta huomasi että tuollaisen tauon jälkeen ei kannata ehkä ensimmäisenä lisätä paljon häiriökoiria lähistölle. Katilta tuli kyllä hyvä huomio Neon motivaatiosta - nakit ei nostata sitä yhtään ja keskittyminen karkaa, kun taas patukalla sen saa tosi hyvään vireeseen. Täytyy vaan muistaa nostattaa Neo hyvin ja pitää treenipätkät lyhyinä. Keskiviikkona onnistuin tekemään agilityn jälkeen tosi kivat minitottikset ja Neo keskittyi hurjan hyvin, seuraamisen paikkakin oli loistava.

Tähän väliin huumoripätkä lelusta, jonka Panu toi vähän aikaa sitten Tallinnasta...


Aloitimme agilityt myös Äänekoskella nyt, harrastelijaryhmä on keskiviikko-iltaisin. Treeniaika on vain 10 minuuttia per koira, mutta se on varmasti ihan sopiva kun treenataan Saarijärvellä enemmän. Laukaan hommat on olleet tauolla nyt jonkun aikaa, mutta saa nähdä nyt jaksaako sinne sitten enää ajella kun kevään kurssimaksu on ohi tämän kuun jälkeen.

Alla siis Äänekosken rata, siellä ei siis opasteta ohjauskuvioita mutta valssi 4. esteen jälkeen tuntui aika pakolliselta kun Neolla on tapana vetää hypyt liian pitkiksi. Toinen vaihtoehto olisi ollut persjättö. Kepit otin molemmilla kertaa vasemmalta ohjaten, ensin Neo vähän epäröi heiluvia ja hieman kolahtavia keppejä mutta toisella kertaa saatiin jo täysin oikea suoritus. A:ssa Neo hidastaa kivasti.


Saarijärvellä oli taas huiman kivoja ratoja, olen aina niin innoissani niistä treeneistä kun on haastetta ja vauhtia :) Siellä otetaan usein 2. -3. luokan tasoisia kuvioita ja rata on hyvin pitkä, torstainakin tehtiin kahdessa osassa. Tuli flippiä ja jaakotusta ja muuta mikä sai korvista nousemaan savua, kun aivot yrittivät pysyä kärryillä mikä este tuli seuraavaksi ja miten se ohjattiin... Neolla oli virtaa ja se haki tosi hienosti esteitä. Niitä tiukkia käännöksiä hypyn jälkeen tulisi kyllä treenata jos vaan keksisi takapihalle jonkun esteen.


No sitten Oriveden kaikkien rotujen näyttelyyn 8.-9-6.2013. Paikalla oltiin kymmeneltä ja Neon kehä alkoi siinä klo 11:15. Tällä kertaa ei jaksettu ostaa edes luetteloa, mutta kun eräs belgien ex-omistaja tuli ihailemaan Neoa ("Onpas se iso" tuntuu niin oudolta kun minulle se on aina ollut niin pieni!) vilkaisin hänen luetteloaan ja eihän siellä ollut kuin kaksi belgiä urosten avoimessa. 8 groenendaelia kaiken kaikkiaan. Ei oltu treenattu näyttelyjuttuja ollenkaan, mutta Neo oli tosi hyvässä mielentilassa. Tuomari Marianne Holm (FI) kehui kovasti Neon turkkia kuten tuomarit aina ovatkin tehneet. Kommentoi jotenkin, että "Taidat harjata paljon tätä? Huomaa että pohjavillakin asettuu ihan eri lailla kun päällysturkki on noin sileä ja hyvässä kunnossa. Jotkut eivät millään ymmärrä, että tämä on harjattava rotu!! Sehän huopaantuu heti jos siitä ei pidä huolta."


Sanoisin, että tuomari oli tarkka mutta pätevä. Hampaista ja purennasta tuli monelle koiralle sanomista ja korkean näköiset grontut mitattiin. Neo seisoi aivan mahtavasti paikallaan ryhdikkäänä ja valppaana, kiitos Panun avustuksen. Juoksu meni myös nätisti ja Neo voittikin sitten luokan, ERI ja AVK1. Saman tien tuli paras uros -kehä, jossa Neo seisoi taas 10+ arvoisesti, mutta juoksu ei ollut paras mahdollinen koska edellä oleva meni paljon hitaammin kuin me. Joutui sitten vähän säätämään siinä että meneekö ohi vai jarrutteleeko välillä. Yllätys oli suuri kun tämä toinen huonommin esiintynyt sitten voittikin ja sai SERTin :(  Luulin jo, että nyt jos koskaan oli meidän vuoro. Noh, paras uros 2. ja varaserti on kuitenkin ihan hyvä saavutus.

Väsynyt näyttelyherra
Tuomari: Marianne Holm
"Kaunislinjainen tyypiltään erinomainen uros. Hyvä pää ja ilme. Purenta OK joskin alaleuka saisi olla vieläkin leveämpi. Riittävä kaula, erinomaiset raajat ja runko. Yhdensuuntainen tyypillinen ravi."

ERI, AVK1, SA, PU2, VASERT

2 kommenttia:

  1. Onnea hienosta tuloksesta! Kyllä se sertikin sieltä kohta napsahtaa. Meille saapui muuten eilen tuo samainen viilennysmantteli, tänään oli ekaa kertaa käytössä. Ihan en vielä vakuuttunut, mutta jatkamme testailua. Sulla vissiin hyvät kokemukset kyseisestä härpäkkeestä?

    VastaaPoista
  2. Vastasin olevinaan tähän, mutta näköjään en vastannutkaan :P Viilennysmantteli on toiminut mielestäni ihan hyvin, jos pitää mittarina vaikka läähätyksen määrää. Erityisesti tulee automatkoilla käytettyä hellepäivinä ja mielestäni auttaa kyllä Neon oloa. Vaikutus ei kuitenkaan älyttömän kauan kestä (treenien jälkeen pitäisi kastella uudelleen) enkä ole testaillut noin kävelylenkeillä sitä.

    VastaaPoista