sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Jyväskylän KV-näyttely 11.11.2012

Mamman mussukka <3

Johdan heti harhaan otsikossa kun kertaan ensin lauantain kuulumiset... ;) Käytiin siis lauantaiaamuna agilityssa pyörähtämässä ja pääsin heti soveltamaan perjantain tottisoppeja. Normaalistihan Neo vetelee hihnassa sinne tänne siellä maneesissa koirien perään, no nyt lisäsin pakotetta siihen "ei":n rinnalle ja kappas, koira seisoskeli löysässä hihnassa loppuajan...

Tehtiin soikiorataa, missä oli kaksi U-putkea päissä ja niiden välissä kaksi estettä (eli yht. 4 estettä). Ensimmäinen putki ja kaksi estettä menivät hienosti, mutta alussa meinasi tulla stoppia toiselle putkelle kun ohjaaja mokaili. Mulle sai ihan muutaman kerran toistaa "Pidä rintamasuunta putkeen äläkä pysäytä vauhtia", ennen kuin tottelin. :D No sitten mentiinkin hienosti ympäri rataa. Paimenkoirat kuulemma ovat tosi herkkiä tuolle ohjaukselle, yhden aussien kanssa oli sama juttu.

Tehtiin myös ekaa kertaa pussia. Neon mielestä oli tosi ällöä kun kangas kosketti selkää! Meni se kuitenkin läpi siitä ja vähitellen pystyi laskemaan pussin toista päätä maahan. Loppuun otettiin vielä kepit, jotka olivat yllättäen aika unohduksissa Neolle.


Agilitysta suunnattiin suoraan hakumetsään kun kerrankin päästiin samaan aikaan muun porukan kanssa. No sehän ei sitten mennytkään ihan odotetusti... Paikalla oli siis kaksi Neolle vierasta maalimiestä, joita Neo ei päässyt nuuhkaisemaan ennen kuin he painelivat piiloon. Tämä ilmeisesti aiheutti mörkö-efektin ekalla maalimiehellä, vaikka kyllä Neo sitten haukkui kehoituksesta. Tämän jälkeen otettiin toisen puolen maalimies lähemmäs ja hän näytti palloa.

Ensimmäisenä minulle kommentoitiin, että tuosta pitäisi kyllä tulla rullakoira. Olihan se vähän että wtf, kun omasta koirasta tehtiin päätelmiä parin minuutin ensinäkemän perusteella... No siinä sitten sulattelin asiaa ja onhan se totta että Neolla on kaikki taipumukset rullakoiraksi: tykkää hirveästi kantaa ja noutaa tavaroita, maalimiehen tsekkauksen jälkeen lähtisi varmaan helposti minun luo takaisin, ei arjessa pidä paljon ollenkaan ääntä...

Toisella kierroksella mentiin koko porukka ensimmäiselle piilolle ja otettiin ihan mini"pistoja" Neolle niin että palkkana olikin nakit. Vieraille maalimiehille haukkuminen oli vähän puhinaa, mutta kolmas tuttu sitten sai hyvin ääntä irti Neosta. Tämän kierroksen jälkeen haukkumisilmaisu ilmeisesti näyttikin sitten mahdolliselta vaihtoehdolta. Oli kyllä hyvin kummallinen kerta, mutta jään nyt vakavissani miettimään tuota rullailmaisua Neolle.


No sitten tuohon Jyväskylän kansainväliseen koiranäyttelyyn, Suomen toiseksi suurimpaan koiranäyttelyyn! En viitsinyt edes pestä Neolta kuin jalat, mahan ja "housut" kun viimeksi pestiin koira kolme viikkoa sitten. Aika matalin odotuksin lähdettiin 32:n muun groenendaelin joukkoon, kun herra vasta täytti kriittiset 2 v ja hänet tuupattiin AVO-luokkaan kaikkien aikuisten joukkoon. Yllättäen Neo oli ihan rauhallinen kehän alkua odotellessa, hyvin epä-Neomainen!

Siinä odotellessa tajusin, että vieressä oli Neon siskopuoli Grondoras Alena Aidan (Chaska-iskän puolelta). Oli tosi mukava törmätä ja Aidan-neidissä oli asennetta, meinasi oikein alkaa alistamaan Neoa. Panu oli napannut allaolevan kuvankin painimatsista, harmi että päät eivät sattuneet kuvaan kokonaan. ;)


Sitten vipellettiinkin kehään, oltiin toisena kun ilmeisesti yksi seitsemästä ilmoitetusta AVO-uroksesta puuttui. Neo seisoi kauniisti paikallaan rivissä ja korvat olivat reippaasti ylhäällä. Meidän vuoron tullessa meinasi heti alussa mennä pasmat sekaisin, kun alankomaalainen tuomari sanoi jotain mitä en ymmärtänyt. Kehäsihteeri naurahti, että se oli "Huomenta" :P Kai se nyt kummastuttaa kun odottaa kuulevansa englantia...

Tuomari kysyi jotain tyyliin "May I see the teeth?", siinä sitten olin että yes yes ja tuin Neoa. Niin, varmaan olisi pitänyt itse näyttää ne tuomarille (?) mutta kyllä se Neon suuhun kurkisti. Sitten mentiin edestakaisin ja kehän ympäri, Neo liikkui ihan mukavasti eikä vetänyt kuten yleensä. Tuomarin sanellessa laatuarvostelua Neo alkoi loppua kohti vähän pyöriä. "ERINOMAINEN" kajahti kuitenkin ilmoille.

Tuomarina Dick Rutten, Alankomaat
Sitten otettiin kaikki kuusi urosta kilpailuluokkaan (myös EH:t) ja juostiin vielä kehässä + seisottiin. Neo tuli toiseksi ja oli sertifikaatin arvoinen, whee! Siinä sitten odoteltiin että tuleeko vielä kutsu paras uros -kehään ja tulihan se. Siellä jäikin sitten neljän kärki saavuttamatta. Tämän jälkeen kilpailtiin Neon ja kahden muun groenendaelin kanssa vielä vara-SERT:istä, mutta se meni ohi meidän suun.

Kehästä ulos tultaessa Neo sitten oksensi pienet puklaukset lattialle. Thank god vasta sitten! Mietittiin siinä, että johtuiko se rauhallisuus siitä että Neo oli tulossa kipeäksi. :( Kotona herra sitten nukkuikin pari tuntia. Kun käväistiin mökillä Neo oksensi taas ja maha taisi olla löysällä, joten joku pöpö siellä jylläsi. Jätettiin siis tottistreenit välistä.

Voi toista <3
AVK 2 ERI, SA
Tuomari: Dick Rutten, Alankomaat
"2 years. Excellent type. Correct short body. Triangle ears. Parallel headline. Nice dark pigment. Pit round eye. Acceptable angulated. Nice forechest. Round in croup. Correct bone. Excellent coat. Liikkui paremmin."

Tuon viimeisen suomenkielisen lauseen kehäsihteeri siis kirjoitti pikaisesti kun hain arvostelua, ilmeisesti Neo juoksi paremmin PU-kehässä. Kuulin, että tuomari oli tosi tarkka turkkien laadusta, joten perinteinen "excellent coat" lämmitti mieltä. Raakaruokinnalla pennusta asti ftw! ;) On noita tekstejä vaan hauska lukea, mitä nyt sitten on "pit round eye"? A bit?...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti