lauantai 1. joulukuuta 2012

Maaginen sukka ja liian ihanat hajut

Jos "belgissä on poweria" niin on omistajissakin!

Tiistaina lähdettiin Neon kanssa kahdestaan kentälle vähän tottistelemaan. Tarkoituksena oli vähän testailla voisiko herkut vaihtaa pallopalkkaan seuraamisessa. Esille tuli pallon kanssa vanha virhe eli etukeno: Neon takapää huiteli jossain sivulla. Siinä sitten testailin sopivaa paikkaa pallolle vyötäröltä kaulukseen. En nyt tiedä tulinko siitä paljon viisaammaksi, kauluksessa pitäminen saattoi jopa olla paras vaihtoehto. Onneksi osasin odottaakin, että palkkaa vaihdettaessa homma pitää vähän niin kuin opetella uusiksi.

Tämän takia en valinnut pientä puudelia koiraksi <3

Vanha narupallo hajosi tuossa touhussa ja lähdettiin shoppailemaan vähän tarvikkeita eläintarvikeliikkeeseen. Mukaan tarttui hyvälaatuinen punospallo nahkahihnalla ja sitten ihan perus kova kumipallo narulla. Lisäksi kassiin sujahti iso mokkanahkainen Julius K-9 patukka. Herkkuhyllyltä napattiin iso putkiluu, iso boksi lihatikkuja ja jälkityöskentelyä varten kanan sydänpaloja.

Oli meillä Juliuksen kanssa mukavaa

Lunta alkoi tiputella hiljakseen keskiviikkona ja päätettiin suunnata metsään touhuilemaan. Tein jäljen niin, että jätin sydänpalan vaihteeksi taas joka 3. askeleelle. Hidastahan se meno oli verrattuna pelkkään ihmisjälkeen, mutta tarkasti mentiin loppuun asti.

Jäljellä

Jäljen jälkeen otettiin neljä hakupätkää. Panu lähti maalimieheksi kahdelle ensimmäiselle pätkälle, jotka otettiin näkölähtöinä. Neo oli ihan into pinkeänä ja puhinasta ei ollut tietoakaan kun haukku kuului jo ekalla ukolla terävästi ja tahdikkaasti. Toisessa lähdössä se alkoi haukkua jo odotellessa kun Panu rymisteli metsään... Kolmas pisto otettiin niin, että jälki oli suora mutta Neo ei ollut nähnyt mistä lähdin piiloon. Vähän alkoi jo tahti painaa tuossa vaiheessa haukkumisessa, tai sitten minua ei vaan voi haukkua... Neljäs pisto tehtiin niin, että lähdin kauempaa ja tein L:n piilolle. Lähetys oli vähän väärästä kohdasta ja Neo saattoi napata jäljen (koska aluetta ei oltu tallattu), mutta hienosti se löysi minut kuitenkin.

Bathroom break

Lopuksi tehtiin vielä esineruutu samoilla esineillä kuin viimeksi: pallo, narusolmu ja villasukka. Tästä touhusta video alla, jossa näkyy pallon etsiminen ja tuominen. Neon annettiin ensin haistaa esineitä, mutta se ei nähnyt minne ne jätettiin tallatulla alueella. Ensimmäiseksi Neo poimi narusolmun ja pudotti sen metrin ennen minua :P Tästä saan kyllä syyttää itseäni kun otin jostain syystä nakkipalan käteen... Pallon tuominen sujui hienosti, mutta villasukassa oli TAAS se ongelma että Neo nosti sukan mutta tiputti sen samantien. Täh! Huudahdin kyllä samaan aikaan kun Neo nosti sukan, että "Vau hienoa, tuopa se tänne" -> Neo lähti minua kohti ilman sukkaa. Hmm... Maaginen sukka.


Torstai-iltana tottisteltiin/tokoiltiin kolmen koirakon voimin Äänekoskella. Pakkasta oli -10 °C ja se kyllä tuntui kun nappasin mukaan vähän liian ohuet hanskat. Neo ei ollut täysin "mukana" tällä kertaa, en tiedä miksi. Se vöyhötti huolella kun yritin aloittaa seuraamista pallopalkan kanssa, no aikani sitä katsoin kunnes nappasin poskiparrasta kiinni että NYT. Se auttoikin ja Neo asettui sivuun nätisti. Seuraaminen meni kuitenkin pallon kanssa surkeasti, parhaimmillaan vähän vinossa ja pahimmillaan Neon katse harhaili ties minne. Tulipahan ainakin testattua että mm. palkka takataskussa = palkkaa ei ole olemassakaan Neolle. Eiköhän me jatketa nakeilla ainakin muiden kanssa treenatessa.

Neolle otettiin myös ensimmäistä kertaa paikkamakuu kahden muun koiran vieressä. Pidin sitä liinassa ja olin siinä melko lähellä ~ 5 m päässä. Silti Neo ehti nousemaan kun lähdin sitä vapauttamaan, ryömi siis kohti minua. No onnistuneeseen suoritukseen saatiin kuitenkin lopettaa tuon jälkeen. Esteellä Neo taas päätti, että on ok hypätä esteen yli mutta kapulaa ei tarvitse tuoda takaisin, vaan voi jäädä haistelemaan edellisen hajuja... Noh, saattoi kuulemma olla että nartulla oli juoksut tulossa. Pari kertaa touhu meni metsään, mutta saatiin kuitenkin päättää taas hienoon suoritukseen kun Neo hyppäsi esteen yli, nouti kapulan ja hyppäsi sen kanssa takaisin.

En tiedä annoinko liikaa pakotteita ja Neo paineistui, vai oliko siellä maassa sitten niin ihania hajuja että touhusta ei tullut mitään. Huoh.Lauantaina agilityssa oli aluksi huomattavissa sama juttu kun torstaina, Neolla oli vähän pakka sekaisin. Toisaalta olihan meillä kahden viikon tauko agilitystä ja tällä kertaa oli eri ohjaajakin... Neo olisi halunnut usein lähteä minun matkaan: "paikka" -käsky oli vähän unohduksissa. Myös kentän hajut kiinnostivat kovasti. Ohjaaja kysyi, että tykkääkö se yleensä hypätä esteitä :D No, joo! Huomattavissa oli siis muidenkin mielestä omituisuutta. Olen tyytyväinen, että keskiviikkona kuvataan nyt Neon lonkat, kyynärät ja tehdään silmäpeili. Eihän noista koskaan tiedä.

Rata oli tällä kertaa ympyrämäisesti hyppy, hyppy, kaartuva putki, hyppy ja suora putki. Kaartuva putki oli aseteltu niin, että siihen ei päässyt oikein suoraan esteiltä - tämä tarkoitti ongelmia supernopealle Neolle, joka ei meinannut ehtiä taittaa itseänsä. Tehtiin siis ensin pienissä pätkissä rataa ja pidennettiin suoritusta. Minun tuli olla tosi tarkkana ohjaamisestani, kyseessä oli siis pikemminkin minun oppimistilanteeni kuin Neon. Kun sain omat kuviot haltuun Neokin viiletti kuin unelma.

Lämmittelin Neoa viereisessä metsässä heittelemällä sille palloa odotellessa. Testattiin myös ihan itsekseen rengasestettä, joka meni hienosti kunhan hihna ei roikkunut Neon perässä. Keppejä en viitsinyt kokeilla itsekseen kun viimeksi Neolla oli väistämistaipumusta. Toisella treenivuorolla Neo oli korjannut asenteensa (?) ja toimi "normaalisti". Kaiken kaikkiaan omituinen loppuviikko. Jos en tietäisi paremmin, voisin luulla että tuolla on juoksut...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti