maanantai 13. elokuuta 2012

Liian isot stringit ja muuta mukavaa


Viime viikolla tulin siihen tulokseen, että on aika panostaa parempiin canicross-välineisiin. Heiaheia! kertoo, että tänäkin kesänä on tullut tehtyä 54 juoksulenkkiä Neon kanssa. Jotain hyötyä viileästä ja sateisesta kesästä! ;) Huhti-toukokuu nostin Neon kuntoa päivittäin n. 15-30 min juoksulenkeillä ja kesäkuussa alettiin tehdä n. 30-60 min lenkkejä. Varsinaisesti canicrossista ei meidän kohdalla voida puhua, sillä mennään ihan koiran ehdoilla ja vetohihna saa minun puolestani olla löysälläkin. Peruslenkkimme menee rantaa ympäri, joten juotavaa ja viilennystä on aina kätevästi saatavilla koiralle.

Pelkkä vyötärön ympäri kulkeva vyö sai nyt siis vaihtua Non-stop Comfort Belt:iin, jonka mainostetaan jakavan selän kuormitusta lantioon ja pysyvän hyvin paikallaan. Tämä hieman hintava (n. 50-60 € netissä) vaipan näköinen luomus on onneksi verkkomateriaalia. Panun kommentti: "Näyttää kuin sulla olis liian isot stringit housujen päällä". Noh, mukavuus ja käytännöllisyys > ulkonäkö, eikös niin...


Lisäksi matkaan tarttui uusi vetonaru fleksin tilalle, joustava Non-stop Running Line. Mietin kunnon vetovaljaiden ostamista Neolle, mutta tulin siihen tulokseen että meidän käytölle riittää ihan pehmustetut Y-valjaat. Jakaantuu edes vähän paremmin rasitus kuin entisissä valjaissa, vaikka Neo ei kaikilla voimillaan vedäkään.

Tämänpäiväisen 50 min kokeilun tulos:
Rakastan, rakastan, rakastan. Vyö pysyy juuri niin hyvin paikallaan kuin mainostetaan ja veto tulee miellyttävästi lantion alueelle. Vetonaru on aivan mahtava - fleksi joutaa romukoppaan. Pelkäsin, että hihna on liian ohut ja venyy liikaa, mutta vetonaru näyttää liinalta ja joustaa juuri sopivasti. Ei enää nykäisyjä! Suosittelen siis näitä ehdottomasti kaikille, jotka juoksevat koiran kanssa tai ylipäätään haluavat kädet vapaiksi lenkillä. Nyt kun Neo on kasvanut ja on paremmat varusteet, niin voisi jopa kokeilla koirahiihtoa talvella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti