torstai 16. elokuuta 2012

Elo-Match Show Jyväskylässä


Koska kaipaamme Neon kanssa kipeästi näyttelytreeniä Tervakosken KV-näyttelyä varten, päätimme suunnata Keski-Suomen Kennelkerhon järjestämään mätsäriin 15.8.2012. Mukaan hyppäsivät ihanaiset Nina + Nemi the Japaninpystykorva. Nemi lähti paikalle vain turistina, mutta käyttäytyi niin rauhallisesti että eiköhän sillä näyttelyura ole edessä ;)


Neolle sen sijaan tuli "pari muuttujaa" kun mukana oli kaveri, jolla vielä kaiken lisäksi olivat juoksut alkamassa. Koko ajan olisi pitänyt olla toisen pyllyssä kiinni ja hirveä hajotus tuli kun ei päässyt lähelle. Kaiken lisäksi suurten koirien kehä alkoi vajaan tunnin myöhässä aikataulusta. Meitä ennen oli kolme paria, joten ehdimme seurailla tuomarin valintakriteerejä: tällä kertaa arvossa oli selvästi koiran rauhallisuus. Sinisille tuli aina sama kommentti: "Hieman keskittymiskyky herpaantui..." Huonoja uutisia nuoren belgin omistajalle.

"Joo se sun tyttöystävä on siellä, voisitko vähän kääntyä tuomariin päin.."

Neon kanssa kehässä oli onneksi myös nuori koira, musta labbis. Oli kiva kuulla tuomarin palaute miten kiva oli nähdä hyväluontoinen belgi, joka tervehtii iloisesti :) Vastaan oli kuulemma tullut toisenlaisiakin yksilöitä. Hampaiden näyttäminen meni hyvin, vaikka jänskäsin sitä hieman. Juoksimme labbiksen perässä, joten Neolla meinasi olla vähän vetoa kehän ympäri mennessä. Edestakaisin meno sen sijaan sujui hyvin.

Neo sai sinisen nauhan, no surprise there, "vähän täytyy enemmän rauhoittua, parempi kuitenkin tuollainen energia kuin arkuus". Sinisten yhteiskehässä tuomari kommentoi, että hänen tekisi mieli antaa reippauspalkinto Neolle ;) Noh, ne rauhalliset ja patsaana seisovat rodut veivät kärkisijat. Neo oli tosiaan ainoa belgi ryhmässä, mutta törmäsimme myös nuoreen Mustantuulen yksilöön kehän ulkopuolella - oli muuten kokoa siinä herrassa, vaikka oli nuorempi kuin Neo.

Kiitos Ninalle ja Namulle huipusta seurasta ja kuvauksesta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti