torstai 17. tammikuuta 2013

Koirahiihtoa!

"Taisin hävittää lumipallon, anteeksi!"

No niin, otsikon mukaisesti lähdettiin uhmaamaan kohtaloa ja henkivakuutusta maanantaina... Tikkakoskella on Keski-Suomen Palveluskoirien koirahiihtovuoro maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 20-22. Varusteet oli omasta takaa kun tuota canicrossia on tullut kesäisin harrastettua. Vähäsen jännitti, että mitä touhusta oikein tulee... Lämmittelin Neon siinä aluksi ja sitten laitoin sukset jalkaan. Hieman Neoa jännitti nuo ihmeelliset jalkakepit, mutta syöttelin sille siinä rauhassa paikallaan lihapullaa.

"Olikohan se jossain täällä..."

Sitten lähdettiin matkaan ja vauhtia meinasi tietysti tulla minun makuuni hieman liikaa... :P Joten aurasin siinä kaikilla voimilla ja otettiin välillä hengähdystaukoja. Sitten päätin että no, kyllä sieltä jossain vaiheessa ylämäki tulee että mennään sitten koiran vauhdin mukaan. Oli se hurjaa! Mutta Neo meni kuin unelma ja kyllä sitä sai itsekin hiihtää sitten ylämäet. Kun luopui siitä jännityksestä niin tottui vauhtiin ja alkoi luottaa koiraan, että ei se minnekään metsään vedä. Toki vetohihna on vetovyön koukussa niin, että sen saisi äkkiä irti jos tilanne näyttäisi pahalta. Pari kertaa hihna irtosi siitä, kun yritin jarrutella Neoa, mutta onneksi herra ei ole karkuri luonteeltaan...

"Noup."
Tehtiin pisin valaistu kierros 3,2 km niin, että otettiin taukoja välissä ja kuulostelin miten Neo jaksaa. Sen jälkeen jäähdyteltiin vähän kävelemällä ja otettiin sama 3,2 km uudestaan ilman taukoja. Toisella kierroksella pystyin jo itse täysin rinnoin nauttimaan touhusta ja Neokin alkoi loppua kohti osoittaa hieman väsymisen merkkejä. Neon kanssa on kyllä siitä kiva mennä, että kun ohitetaan muita Neo menee nätisti vastakkaiseen reunaan eikä pyri moikkaamaan ketään. Hiihtelyn jälkeen tehtiin vielä jäähdyttelylenkki kävellen ja ajeltiin kotiin. Vitsi miten kivaa! :) Tätä lisää.

"Täällä!"

Keskiviikkona mentiin taas tottistelemaan muiden Keski-Suomen belgien kanssa. Alkuun vähän innostamista pallolla, pikaistumisia ja -maahanmenoja. Sitten mietittiin taas sitä seuraamista pallon kanssa vs. herkuilla. Joko pitäisi ottaa ihan ihan lyhyttä pätkää pallo kainalossa tai sitten tunkea pallo jonnekin kaulukseen, muuten Neon asento alkaa kääntyä. Tuli myös sellainenkin mielipide, että ei sillä asennolla ole alussa niin väliä jos vire on hyvä? :P En kyllä itse allekirjoita, mutta mielipiteitä on moneen lähtöön.

"Yök, lunta suussa..."

Otettiin pitkästä aikaa hyppynoutoa, mutta häiriötä oli liikaa tai sitten kapula ei vain sillä hetkellä kiinnostanut tarpeeksi. Neo kyllä odotti hienosti heiton ja hyppäsi sitä hakemaan, mutta sitten ajatukset menivät maton hajuihin ja muuhun epäolennaiseen... Homma sujui kun avustaja piteli kapulaa toisella puolella ilmassa. Go figure.

Lopussa otettiin kaikkien kanssa 2 min paikkamakuu. Neo jäi hienosti paikalleen ja kävin sitä välillä palkkailemassa, olisi ehkä ollut parempi etten olisi välipalkannut ollenkaan koska yhden kerran Neo nousi ylös tällaisessa palkkaustilanteessa. Neon mielestä tuo koko touhu oli maailman ikävintä puuhaa ja asentokin lyyhistyi ajan kuluessa... :P Kun menin lopulta vapauttamaan Neoa sen pää oli maata vasten: "Päästä jo poiiiiiis...." Hassua sinänsä kun yleensä se on ollut vähän liian virittynyt. Nyt sillä oli sama asento minkä se ottaa kun haluaa mukaan jonnekin, tällöin maataan keittiön ovensuussa pää maata vasten ja ollaan niiiiin suloisia...

Valmiina seuraavaan palloon!

Tottiksesta mentiin suoraan hiihtelemään Neon kanssa. Olisi voinut jättää sukset voitelematta... :D Oli nimittäin niin kova ja liukas latu, että ensimmäisellä kiekalla käytiin ojan kautta kaartuvassa jyrkässä alamäessä. Ihme, ettei mihinkään/keneenkään sattunut ja suksetkin pysyivät jalassa! Välissä kävelytin Neoa ja toinen 3,2 km kierros selvittiin pystyssä pysyen. Lopussa tosin sattui sellainen episodi, että katsoin auton lähtevän parkista -> tuumin, että annan Neon vetää meidän autolle. No sitten se lähtevä auto päättikin pysähtyä paikalleen ja siitä madella milli kerrallaan eteenpäin, joten minun laskelmani menivät pieleen ja Neo kävi vähän moikkaamassa auton perää... :P Onneksi ei sentään pyrkinyt renkaan alle. Hasardi reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti