keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Talvitakkirallit ja Tugga Wuggat


Lauantaina pyörähdettiin taas Laukaassa agilityssa. Harjoiteltiin ensimmäistä kertaa pituusestettä ja ohjaajakin ihmetteli kun Neo ei epäröinyt siinä yhtään. Sain komentaa ihan reippaasti, että äijä malttoi pysyä paikallaan odottamassa käskyä... :P Kovin innostunut oli. Harjoiteltiin myös itsenäisesti rengasta: aluksi Neo ei oikein mennyt korkeampaa versiota, mutta palkkasin renkaan suulla pari kertaa ja sitten hypyt sujahtivat taas nätisti läpi. Ratana tehtiin lähes ympyrän muotoista settiä, missä oli hyppy, U-putki ja kaksi hyppyä. Sitä vedettiin kumpaankin suuntaan läpi ja oikein hyvin meni


Tiistaiaamuna tottisteltiin kahden ihmisen + kolmen koiran voimin pari tuntia hallilla. Olipa kiva rauhassa ottaa pieniä pätkiä ja keskittyä yksityiskohtiin! Eiköhän tuota voisi yksityisopetukseksi sanoa, kiitos vaan kyseiselle henkilölle... ;) Haettiin sivuasento ja seuraa-käsky sellaisiksi, että Neo pysyy hyvässä asennossa katsoen minuun kun pidän palloa vasemmassa (suorassa) kädessä koiran pään takana. Jospa tuo auttaisi siihen keulimiseen. Sitten otettiin luoksetuloja ohjausavuilla = kummallakin puolella oli agilitymuurin pala, joiden väliin Neon piti parkkeerata.


Lisäksi tehtiin vauhtiluoksetulo ja pari eteen lähetystä, homma sujui hienosti vaikka eteen lähetystä vähän vaikeutettiinkin. Paikkamakuu otettiin ekaa kertaa niin, että apuohjaaja huuteli näkymättömälle koiralle käskyjä Neon lähettyvillä. Kerran Neo nousi seisomaan, mutta sain sen heti käskyllä maahan ilman että se otti askeleita. Lopuksi otettiin kahden koiran paikkamakuu ja Neo makoili mahdottoman hienosti koko vaaditun ajan! Ei todellakaan tarvitse niitä välipalkkoja.


Bongasin tuossa viime perjantai-iltana, että Peten koiratarvikkeessa oli Hurtan talvimanttelit -50% alennuksessa. Juuri passeli hiihtoon lämmittely/jäähdyttelytakiksi kun on enemmän pakkasta. Saisinpa edes jotain sponsorituotteita Peten ainaisesta mainostamisesta... :D Noh, olen vaan sitä mieltä, että tilaukset tulevat todella nopeasti ja asiakaspalvelu toimii hienosti. Joten siis tietysti ostelin kaikkea muutakin samaan syssyyn ja kävin hakemassa paketin tänään. Alla muuta kokoelmaa: uusi hihna hävitettäväksi (2 jo kadonnut/varastettu, tietysti halvin jäljellä.. epäilen että myös kolmas pitkä liina on hukassa, olen mahdoton...), valopanta, vitamiineja, lammaskarvapatukka vinkupillillä, liian pieni Kong Tugga Wugga (kuka näitä nimiä keksii?) ja Halti-kuonopanta.


Niin, en minä tiedä mitä tuolla kuonopannalla teen... :D Käytän sitä kun laitan belgille silmätippoja eläinlääkärin odotustilassa? "Se on niin halpa", "Kyllähän sellainen on hyvä olla", "Eihän sitä tiedä vaikka joskus tarvitsisi".... Ja siis selvennän tässä vielä perehtymättömille, että kuonopantahan ei ole sama kuin kuonokoppa, vaan apukeino kun koira vetää hihnassa (toimintaperiaate sama kuin hevosen riimulla/päitsillä - kun ohjaat päätä, seuraa vartalo väistämättä perässä). Päätinpä sitten tehdä lenkin kuonopannan kanssa. Saldo: yksi surullisen näköinen koira, pari pikkulasta silittämässä sitä ja huonoa omatuntoa poteva omistaja. Tuon reissun jälkeen kun kokeilin Neolle talvimanttelia herra päätti päästää kertyneet ketutukset ulos... :D Tulos alhaalla.


Keskiviikkoaamuksi varattiin tunnin hallivuoro, jotta eräs ystävä saisi potkua agilityn aloittamiseen... ;) Auteltiin siis japaninpystykorva-neitiä esteiden ihmeelliseen maailmaan. Aloitettiin yhdestä matalasta esteestä ja pian mentiinkin jo kolme matalaa hyppyä putkeen. Tutustuttiin myös hieman putkeen, niin että syöteltiin herkkuja putken suulla. Lopussa neiti menikin jo kokonaan putkeen, joten siihen oli hyvä lopettaa. Hienosti meni ja tämä velvoitti ilmoittautumaan alkeiskurssille! ;) VICTORY. Katsottiin myös vähän, miten aloitetaan sivulle-käskyn ja seuraamisen opettelu. Neokin pääsi vähän touhuamaan hyppyjen, putken, A-esteen, keppien ja puomin kanssa.

Tuleva agiliitäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti