torstai 3. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet törmäyskurssit


Niin se parin viikon treenitauko sitten päättyi. Teki hyvää niin koiralle kuin ohjaajallekin... ;) Käytiin tänään agilityssa ja Neo oli upeasti kontaktissa, oikein näki miten se halusi miellyttää. Ilme oli että "JES viimein pyydät taas minulta jotain!". Aloitettiin allaolevalla radanpätkällä, missä ideana oli valssata kohdassa X (= kääntyä putken ulostulolla koiraa kohti ja vaihtaa ohjauspuolta). Minä tein kuitenkin niin kuin se tuntui loogisimmalta, joten siitä tuli persjättö (= jätin koiran selän taakse vaihtaessa ohjauspuolta). Termejä löytyy kaikenlaisia, ja englanniksi ne ovat taas ihan erilaisia... Kai ne joskus oppii!


Vähän oli Neolla hakemista kolmosesteelle kun ohjaajan ei-ohjaava käsi heilui liikaa. ;P Sitten kun oma paletti oli kasassa Neo meni koko radanpätkän niiiin hienosti, ai että! No sitten harjoiteltiin allaolevaa vasemmanpuoleista "törmäyskurssia", missä oranssi on koiran rata ja musta ohjaajan. Koira otettiinkin esteen jälkeen haltuun oikealle kädelle suuntaa/asentoa vaihtamatta ja siitä heitettiin palkka maahan. Pallo innosti Neoa liikaa, jolloin se lähti aluksi kiertämään estettä takaa. Nakkipala kummassakin kädessä korjasi kurssin.



Harjoiteltiin myös allaolevaa putkijarrutusta (kuvitelkaa, että tuo kelta-sininen A-este on suora putki), missä ohjaaja vaihtaa suuntansa koiraa kohti putken suulla ja jää paikalleen, mutta ei vaihda ohjaavaa kättä. Tarkoituksena on siis opettaa koiralle, että ohjaajan tehdessä tällaisen putkijarrutuksen sen tulee heti putken jälkeen palata takaisin. Palkka tulee sitten samasta ohjaavasta kädestä.


Lopuksi tehtiin vielä tuo ylläoleva kuvio niin, että lähetettiin koira suoraan putkeen josta tuli eteenlähetys esteelle. Neo katseli taas ensin minua, että miten niin pitäisi irtautua minnekään... :P No sitten huomattiin apuohjaajan pallo esteen takaa eikä Anu paljon kiinnostanut enää.


Sellaista agihöpötystä tällä kertaa. Oli kiva päästä taas treenaamaan uudella energialla, oikein alkoi tehdä mieli tottistreenejäkin. Pohdinnassa on jaksaisiko ajella Jyväskylään asti Keski-Suomen Palveluskoirien tottistreeneihin sunnuntaisin. 40 min suuntaansa on minun kaltaiselleni laiskurille aika paljon... 30 min vielä menee Saarijärvelle, ero se on pienikin! :P Sitten kun saisi vielä sukset kuntoon ja vähän pakkasta, niin voisi testailla Neon kanssa hiihtämistä. Nyt on myös maksettu 3 kk agilityn treenimaksut, joka tarkoittaa sitä että hallin ollessa vapaa voi porhaltaa sinne treenaamaan agilitya tai tottista/tokoa. Jos jaksaa ajella siis... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti