tiistai 4. syyskuuta 2012

Koirakoulussa


Aloitan sanomalla: lupaan, että tämä on viimeinen postaus ainakin pariin viikkoon! Spämmiä tulee kun tekemistä riittää. Perjantaina lähdetään kuitenkin Barcelonaan viikoksi, joten treenit jäävät tauolle. Neo saa varmaan tällä aikaa Panun vanhempien hoidossa noin 30% ruokapöydän antimista... Suoraan pöydästä...

Tänään aloitettiin Neon kanssa koirakoulu. Tämä osoittautui aivan nappivalinnaksi meille, koska Neon suurin ongelma on muista koirista häiriintyminen. Vaikein paikka tunnin aikana taisikin olla alku, kun oltiin tosi lähekkäin rivissä ja vieressä oli Neon mielestä maailman mielenkiintoisin rottweiler. Yritin siinä sitten saada jotain kontaktia Neoon...




Ensin tehtiin limittäin ja lomittain ohituksia, hitaasti ja juosten. Tässä eivät muut koirat Neoa haitanneet vaan herra seurasi hienosti vierellä, mitä nyt välillä pomppi askel. Keskivaiheilla pistettiin koiraa istumaan. Sitten tehtiin ympyrässä pujottelua ja tämä oli vähän haastavampaa Neolle. Houkuttelin sitten saalisvietillä kontaktiin aina välillä.

Luoksetulossa en luottanut aluksi Neoon kun koirat istutettiin parin metrin päähän toisistaan. Parin kerran jälkeen uskoin sitten, että kyllä se siinä pysyy paikallaan ja tulee suoraan luokse vaikka koiria ympärillä onkin :)


Auringonlasku eilen treenien jälkeen

Lopuksi kisattiin sitten joukkueittain "juoksukisa", missä 10 m päässä piti istuttaa koira ja liikkeelle sai lähteä vasta kun se koira tosiaan istui. Sitten 10 m eteenpäin piti laittaa koira hetkeksi maahan ja siitä juosta takaisin. Neohan nyt totteli kuin vanha tekijä, omistajalle vaan tuli niin kilpailuvietti että ei viitsinyt käskyttää seuraamista takaisin juostessa kun piti pinkoa täysillä ;)

Neon kanssa osataan teknisesti jo niin paljon muihin verrattuna, että ohjaaja kehoitti että jatkossa voidaan tehdä omia treenejä sivussa ettei koira kyllästy. Nuo toiset koirat ovat kyllä tosi hyvää harjoitusta niin minulle kuin Neolle - mietin itsekseni että turvauduin aika paljon hihnaan tänään.

Mutta ¡Adiós! ja ¡Hasta pronto!, palaan taas asiaan kun kerrottavaa on.

4 kommenttia:

  1. Loistava blogi, kiva seurata koulutuksen etenemistä :)


    Ei kylläkään helpota omaa koirakuumetta mutta nyt olisi rotuvaihtoehdot jo selvillä, katsotaan mistä tärppää pentue keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että ihan kaikki ei oo kyllästyneitä spämmiin ;)

      Mitkäs ne rotuvaihtoehdot sitten on? Neo vissiin pääsis sun luo ne viimeiset matkapäivät niin helpottaa hetkeksi se koirakuume...

      Poista
  2. Ihanaa, että olette noin aktiivisia :)
    terkkuija iskä Chaskalta

    VastaaPoista