tiistai 18. syyskuuta 2012

Toista kertaa koirakoulussa






Tänään harjoiteltiin taas esim. seuraamista limittäin ja lomittain muiden kanssa. Välillä juostiin ja välillä mentiin tosi hiljaa, välillä käskettiin istumaan tai maahan keskivaiheilla ohitusta. Meille hankalinta on ihme kyllä juoksu, vaikka superhidas kävely pitäisi olla kuulemma vaikeampaa :P Neo lähtee juoksussa edistämään ja katse menee muihin koiriin, mutta todella hitaasti kävellessä katse on koko ajan minussa. Mikä logiikka?

Sitten oli ihan peruskäskytystä istu-maahan-seiso ja luoksetuloa käskyn alaisesta asennosta. Pujoteltiin taas myös ringissä toistemme ympäri. Ja monta muuta asiaa, joita en muista. Eräs labbis ärähti Neolle jossain vaiheessa, ja haistelukierroksella Neohan muisti tämän :D Herra alkoi itse uhoamaan sille joka kerta... Kaikkien muiden kanssa kyllä häntä heilui.


Mietin tuossa vain, että koirakoulussa on hyviä ja huonoja puolia...

Hyvää: Neo tottuu oleskelemaan muiden koirien lähellä kontaktissa minuun. Opin myös itse aivan älyttömästi, kun joudun tekemään kaikkeni motivaation & huomion eteen - 45 min on aika pitkä aika koiralle. Tajusin tänään, että itse asiassa Neolla kehut + laumavietin käyttäminen toimii paljon paremmin kuin herkut huomion saamiseksi (ainakin kun se katselee muita koiria). Täytyy vaan vielä enemmän käyttää ääntä.

Huonoa: Harjoittelemme sellaisia liikkeitä, jotka ovat tottiksessa. Todella kovan häiriön alla. Olemme Neon kanssa juuri saaneet opeteltua seuraamista oikeassa kohdassa, joten homma leviää kasaan jos juoksemme + muita koiria juoksee vieressä. Muut eivät siis seuraa sanan tottismerkityksessä, vaan yrittävät pitää koiran vaan siinä vasemmalla. Eivätkä vapauta käskyistä ym... Periaatteessa me siis tehdään Neon kanssa tottista 45 min. En tiedä pitäisikö minunkin löysentää otetta ja keskittyä koirakoulussa vaan kontaktiin? Vaiko harjoitella kotona vaan kovemmin ja yrittää suoritusta häiriössä? Ehdotuksia ja vinkkejä kaivataan!

Reenien jälkeen pakotettiin vielä ikäviin asioihin...

Tein kauppareissun treenien jälkeen, joten päätin sen jälkeen ottaa Neolla vähän kytkettynä oloa BH-koetta ajatellen. Parista lyhyestä poissaolosta se ei päästänyt ääntäkään, pidemmästä tuli sitten haukahduksia. Taisi tosin kuulla, että jäin vaan nurkan taakse ja se ärsytti... :P Aina kun Neo on ollut kytkettynä koko kauppareissun ajan, se vähän ajan päästä haukahtelee, mutta hiljenee nopeasti. Luulenpa, että BH-kokeessa kaikki huomio on siinä ohittavassa koirassa sitten...

2 kommenttia:

  1. Oisko ideaa, että siinä juoksuosuudella et edes vaadi varsinaista seuraamista, lähinnä just sitä kontaktia? Vaikka joku eri käsky/ilman käskyä, miten nyt oottakaan tehny. Ja sillä välin treenaisit sitä juoksussa seuraamista kotona ilman häiriötä jos kävellessä jo sujuu. Tapoja on monia, ite lähtisin vaatimaan häiriössä vasta siinä vaiheessa, kun koira osaa homman ilman häiriötä jo melko hyvin. Ei täydellisesti, mutta silleen...jotenkin. :D

    VastaaPoista
  2. Joo. Ja häiriötäkin on monenlaista, ite lähtisin siitä että suorat paikanvaihdokset toisen koirakon kanssa onnistuu juosten ilman kauheeta imuttamista. Ennen ku lähtisin noihin X - vaihdoksiin mitä tänään kokeiltiin.. ;) Mutta se on suurpiirteistä tuolla.

    Voiskin sanoo jatkossa että "vierellä", kun sitä käytän näyttelyissä juoksemiseen kun en vaadi katsekontaktia.

    VastaaPoista