maanantai 8. lokakuuta 2012

Agilityä aloittelijoille

Camouflage - you're doing it wrong
Hellou taas. Torstaina käytiin lenkkiseuran kanssa parin tunnin kävelylenkki. Kilometrit ja aika menevät hirmu nopeasti kun höpöttelee siinä samalla. :) Neosta oli lähtenyt sen verran virtaa tuon jälkeen, että päätin kokeilla miten tottis sujuu herra Rauhallisen kanssa. Sujuihan se, mutta oikein yllätyin miten kaipasin sitä Neon "belginkin rajoissa lähes ADHD"-energiaa ja virettä!

Impossible! How did you find me?
Näyttelytreenit menivät suunnilleen niin kuin aina... Noh, sentään opetin siinä odotellessa seisotusta edestäpäin ja se onnistui jopa kehässäkin. Neo vaihtaa ainakin tuossa pienemmässä kehässä koko ajan peitsauksesta raviin ja takaisin. Sain vinkkiä, että kulmatkin voisi ottaa kunnon vauhdilla että Neolla ei olisi mahdollisuutta vaihtaa askellajia.


Perjantaina satoi ja päätin kävellä Neon kanssa Palomäkeen tekemään vähän tottista. Herra vaan alkoi tarjota niin reippaasti seuraamista siinä kävellessä, että kun aloin palkata sitä puolet nakeista oli loppu kun päästiin perille... :P Tulomatkalla Neo sitten seurasi varmaan kilometrin, ennen kuin totesi että ei saakeli miten epäjohdonmukainen omistaja, mitään ei heru vaikka kehuja satelee...


No sitten otsikkoon eli agilityyn! Pääsimme siis Neon kanssa alkeisryhmään harjoittelemaan taitoja lauantaisin klo 10-12. Paikalla oli nyt vain neljä koirakkoa, joten saimme kunnolla treeniä. Ensin harjoiteltiin yhtä estettä, sitten kahta ja kolmea estettä peräkkäin. Jostain syystä kolmessa esteessä Neo päätti, että kaksi on ok hypätä, mutta kolmannen voi kiertää... On taas logiikka.

Putken suhteen odotin vähän kauhulla, että uskaltaako Neo yhtään yrittää sitä kun se vähän jännittää ahtaita paikkoja. Ensin otettiin ihan lyhyellä putkella ja syötettiin herkkuja kupista, joka oli putken suulla. Hirmu äkkiä Neo uskalsi sitten mennäkin putken läpi ja sen jälkeen kasvatettiin putken pituutta. Olin ihan ihmeissäni kun herra ei edes yrittänyt mennä ohi!

Lopussa kokeiltiin myös mitä mieltä Neo on renkaasta. Tuo heiluva kapistus jännitti sen verran, että otettiin vaan pää renkaan läpi ja toiselta puolelta herkkuja kupista. Oli siis hirmu kiva eka kerta ja yllättävän nopeasti edettiin - luulin että ensimmäisellä kerralla harjoiteltaisiin tyyliin yhtä estettä.

Panu the pyöräilijä incoming! Ring ding ding!
Sunnuntaina oltiin sitten seuraamassa ja auttelemassa BH-kokeessa heti klo 9:30 lähtien. 3,5 h unilla, mutta se onkin toinen tarina. Vettä tuli kuin Esterin... sieltä ja koirakoita oli 9, mutta onneksi oli päällä upouudet sadevaatteet <3 Seisoskelin henkilöryhmässä ja kaupunkiosuudella olin lenkkeilijä. Sainpahan vähän mielikuvaa mihin tähdätään Neon kanssa.

Ehkä otin, ehkä en...
Pienten päikkäreiden jälkeen suunnattiin Neon kanssa vielä tottistelemaan Saarijärvelle sunnuntai-iltana. Saatiin esteitä kentälle, joten hypeltiin Neon kanssa estettä edestakaisin pk-puoli mielessä. Alun ihmettelyn jälkeen äijä muisti että niin, ylihän tästä piti mennä...

Yritin saada myös vinkkejä noutokapulan palautukseen, koska Neo ei osaa yhdistää luoksetulon eteenistumista ja kapulan pitämistä suussa. Tämä olikin ilmeisesti ihan yleinen juttu. Sain neuvon esim. siihen, että Neo alkaa pureskella kapulaa silloin kun on suoraan minun edessäni: treenattiin siis kapulan kantamista ja luovutusta sivulta. Positiivista on, että Neolla on hieno vauhti noutamisessa.

Muuten varmaan samaa vanhaa tehtiin, peppu oli jopa suoremmassa seuraamisessa. Paikallamakuussa Neo tahtoi aina nousta sivuasentoon kun palasin vierelle. Osaapahan treenata tuota jatkossa kentillä.

Myöhästynyt kuva Neon 2 v synttärikakusta! Miksi mulla tulee utareet mieleen tuosta...

2 kommenttia: