lauantai 27. lokakuuta 2012

Seinäjoen KV-näyttely 27.10.2012


Näyttelyä odoteltaessa ei treenattu Neon kanssa muuta kuin... no, näyttelyasioita. Ajattelin, että tekee ihan hyvää koirallekin ottaa rennosti kun viime ajat ollaan treenattu vaikka mitä. Ehkä se iltapiippailu oli merkki aivojen ylikuumenemisesta? ;)

Keskiviikkona ja torstaina tein Neon kanssa pitkät kävelylenkit, joiden kohteena oli kenttä missä otettiin itsekseen näyttelytreeniä. Tehtiin pari kertaa "kehä" ympäri, edestakaisin ja kolmio niin että aina välissä laitoin Neon eteen seisomaan vaihtelevaksi ajaksi. Tähän on vakiintunut yksinkertaisesti "paikka"-käsky, koska se on vahvin ja tutuin Neolle.

Vilinää, vilskettä!

Näyttelytreenit menivät torstai-iltana hyvin. Minusta ei tietenkään ollut hyvä merkki, että ns. "kenraalit" sujuivat mukavasti... Eikös niissä juuri pitäisi herätä epätoivo ja kauhu, että tästä ei tule mitään? En tiedä oliko Neo vielä väsynyt lenkistä vai oliko sillä vaikutusta, että treenattiin itsekseen samalla kentällä, mutta Neo tuli rauhallisena paikalle ja katseli vain touhua. Hampaiden näyttämisessä se pyöri ympäri kun pysyin edessä, joten tulin sivulle ja tuin vähän päätä.

Onko ihan pakko?
Sittenpä itse asiaan eli Seinäjoen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Unirytmi ei ihan sattunut siihen klo 04:30 herätykseen lauantaina... Neo ei myöskään suostunut menemään ns. "kakkoselle" huolimatta kahdesta aamulenkistä, joten se toi omaa jännitystään sisänäyttelyyn. Neollehan oli tosiaan kyseessä ensimmäinen kerta AVO-luokassa kun herra täytti 2 v kuun alussa.

Groenendaleja oli 15 ja AVO-luokassa oli kolme urosta. Neo oli perinteisesti ihan täpinöissään ensimmäiset puoli tuntia ja ajattelin että voi luoja, tästä ei tule yhtään mitään... No sitten se suostui olemaan jopa häkissäkin ja ulkona käväisyn jälkeen rauhoittui.


Tuomarin sanellessa arvostelua seisotus meni edestä päin ihan mukavasti, toisten koirien lähellä herkut eivät sitten kiinnostaneetkaan niin yritin saada Neon näyttämään edes vähän skarpimmalta. Juoksussa Neolla oli veto päällä ja veikkaankin, ettei kaunis ravi oikein tullut esille. Neon ryhdin kannalta olisi ilmeisesti parempi, että Panu huhuilisi tms. Neoa että selkälinja näyttäisi oikealta. Sain myös vinkkiä siihen, että voisin kiepauttaa Neoa ihan reippaasti kun laitan sitä uudelleen seisomaan - nyt kuljin vähän taaksepäin.

Hampaatkin näytettiin hienosti
Neo sai tällä kertaa (odotetun) EH:n ja oli siis kolmas. Toiseksi tulleen koiran serti meni tuomarin mukaan siinä, kun se ärähti Neolle.. :P Tämä reissu oli levottomampi kuin Tervakosken KV, mutta sekään ei ole ihme kun Neon ensimmäisestä sisänäyttelystä on kyse. Erityisesti meidän vuoron jälkeen odotellessa Neolla loppui kiinnostus: se haukahteli, istui ja meni maahan vuoron perään... Kehästä ei saanut poistua ennen kuin koko luokka oli arvosteltu, hylkäyksen uhalla!


Tuomari: Kitty Sjong (Tanska)
"Good head, good bite. Good pigmentation. Well placed ears & eyes, but he could carry his ears better. Good neck, topline & tail set. Enough depth at chest. Good bones & feet. Would like darker nails. Needs to have more substance & body and movements need to stabilize. He is very playfull in the ring. Good coat & color."

Tuo kynsijuttu olikin uusi asia ;D Enää ei sentään tullut mainintaa, että rintakehän pitäisi kehittyä. Nyt sitten poika lihotuskuurille niin tulee sitä substanssia Jyväskylän KV-näyttelyyn!

Neon isukki C.I.B C.I.E FI MVA SE MVA BY MVA HeW-10 HeW-11 BYV-07 Satulaakson Chaska PU-kehässä. Oli mukava nähdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti