tiistai 2. lokakuuta 2012

Paljon onnea Neo 2 v!

^_^
Neo täytti tänään tasan 2 v! Aikuistuminen on lähellä... Koiran, ei minun... Paljon onnea Neo ja Riesa-sisko <3

Sitten treenikuulumisia. Viime viikolla ei tehty kotona tottista juuri ollenkaan vaan keskityttiin ilmaisun vahvistamiseen hakuun liittyen. Sunnuntaina käytiin kyllä tottistreeneissä pyörähtämässä. Seuraamisessa on edelleen tuolla isolla kentällä se, että pidemmällä suoralla Neon peppu alkaa kääntyä ulospäin. Jotenkin se varmaan liittyy kohonneeseen vireeseen, koska sitten taas takapään käyttö esim. sivu-pyörimisessä (joka ei aiemmin kotona ole onnistunut) toimi tietysti isolla kentällä joka kerta. Duh.

Tehtiin ekaa kertaa myös eteen lähettämisiä, niin että heitin pallon kentän reunalle ja sitten käveltiin kauemmas miettimään että mikä sinne jäi. Neo meni kivasti suoraa linjaa molemmilla yrityksillä ja tykkäsi kovasti touhusta. Harjoiteltiin myös ihan leikittämistä ja irtiottoja lelusta. Edistymistä on tapahtunut hurjasti tässä viime kuukausina siinä, että Neo tuo nyt aktiivisesti lelua käteen eikä viime hetkellä väistä.


Näyttelytreeneistä sen verran, että minusta tuntuu ettei me olla edistytty yhtään koko aikana... Iloista ja optimistista, eikö! Ensinnäkin Neolla menee oikeissa näyttelyissä se ½ - 1 h, että se rauhoittuu / väsyttää itsensä, joten se ei ihan riitä että tullaan kerran viikossa varttia ennen näyttelytreeneihin. Kullekin koiralle on aikaa vain pikatarkastus ja 1 x ympäri + edestakaisin + kolmio, joka täten menee Neolla aika lailla häsläykseen erityisesti kun kaikki koirat juoksevat yhtäaikaa. Taitaa se kehä kyllä ollakin pienempi kuin isojen koirien "normaali" kehä.

Mietin nyt sitten, että kannattaako meidän jatkaa noita näyttelytreenejä ollenkaan... Tai sitten yritetään ottaa herkut käyttöön että huomio menee muualle toisista koirista? Saa ehdotella ja kommentoida. Itsekseen meidän ei ole oikein järkeä harjoitella kun kaikki sujuu silloin niin kuin pitääkin: toiset koirat tekevät ne "muuttujat". Seinäjoen KV olisi seuraava etappi 27.10 ja Neo tulee olemaan ekaa kertaa AVO-luokassa. Tuolla nuoruuden energialla en odota suurta menestystä... En edes ilmoita messariin...

*sniff*
No sitten jotain positiivistakin väliin. Ajattelin ajan kuluksi tehdä Neolle tänään jäljen tuonne ylikasvaneelle nurmikolle, missä ei ole kukaan viikkoon kävellyt. Taustatiedoksi siis, että minähän vihaan jälkeä... :D Parilla aiemmalla yrityksellä Neo on rynninyt eteenpäin haistellen hyvin huolimattomasti (ainakin minun silmiin), joten tulin jo siihen tulokseen että jälki ei vaan ole Neon juttu.

Pari viikkoa sitten sain kuitenkin jäljen superekspertiltä vinkin käyttää kuivattuja maksapaloja. Laitoin siis tänään pienen maksapalan joka askeleelle ja ~20 m jälki vanheni 10 min. Ja mitä tapahtui, Neohan jäljesti kuin vanha tekijä! Nenä viisti maata ja jokainen askel haisteltiin rauhallisesti. Neo myös jäljesti jäljelle (en viitsinyt kiertää toista kautta kun luulin ettei sitä kiinnosta kuitenkaan) ja yritti jäljestää sinne mistä kuljin pois... Suosittelen siis maksapaloja! Ja mistä sitä tietää, ehkä äijä on oppinut jo parempaa nenän käyttöäkin hakutreeneissä.. ;)


Koirakoulu meni taas mallikkaasti. Perussettien lisäksi tehtiin tiukkaa pujottelua kartioiden kanssa, hyppyestettä ja kapulan noutamista. Neohan ei ole ikinä kokeillut tuota aitoa hyppyestettä, mutta niin se vaan yli hyppäsi joka kerta vaikka rima oli aika korkealla. Heh heh... Parina päivänä tässä syksyllä harjoiteltiin hyppyrohkeutta niin kaipa se auttoi, olin ihan varma että herra yrittää väistää esteen.

Kapulaa ei olla kotona harjoiteltu kuin minuutti silloin tällöin, pointtina lähinnä ettei Neo pureskelisi sitä. Kantaminen sujuu aika mallikkaasti. Koirakoulussa päätin vaatia Neolta vähän enemmän kuin ohjattiin, koska äijä kuitenkin osaa noutaa hyvin. Otin siis Neon sivulle, heitin kapulan ja hetken päästä annoin käskyn noutaa. Luovuttaminen otettiin ihan edestä seisoen vaan. Homma luistaa muuten hienosti, paitsi että välillä Neo ei tajua kantaa kapulaa takaisin tuosta kapeimmasta kohdasta vaan nostaa sen jommasta kummasta päästä... :D Liian iso suu vai liian pieni kapula!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti